Referitor la această vizită Hunor Kelemen a precizat: ne-am susţinut reciproc şi în anii trecuţi. În 2014 am avut o declaraţie comună la Satu Mare. Când suntem aliaţi şi ne susţinem reciproc, atunci este un lucru cât se poate de simplu să pornim împreună la un tur electoral şi să transmitem împreună mesaje, deoarece reprezentăm aceleaşi interese în UE – a explicat preşedintele UDMR.
Politicienii români din opoziţie nu prea înţeleg care este rostul şi scopul acestei campanii comune din Transilvania, deoarece în campania pentru alegerile europarlamentare maghiarii din Transilvania nu pot vota în acelaşi timp pentru UDMR şi Fidesz. Hunor Kelemen a adăugat că a fost surprins de mirarea politicienilor români, deoarece şi ei sunt prezenţi continuu în Republica Moldova. La 9 mai va avea loc la Sibiu summit-ul UE şi ne-am folosit de acest prilej pentru a avea câte un program de o zi în Transilvania înainte şi după summit – a precizat.
La observaţia menţionată de Andrea Földi-Kovács, referitor la faptul că se vorbeşte puţin despre problemele care ar putea motiva acuzaţiile faţă de România în privinţa statului de drept, cum ar fi privările continue de drepturi ale minorităţii maghiare istorice, Hunor Kelemen a răspuns: întotdeauna menţionez la Bruxelles şi în cadrul PPE că problema minorităţilor istorice constituie o problemă a statului de drept şi a politicii de securitate. Cerem mereu din partea politicienilor europeni să solicite explicaţii României şi sub acest aspect, deoarece altfel orice semn de întrebare sau critică referitoare la statul de drept ar deveni lipsite de credibilitate – a afirmat Hunor Kelemen.(HÍR TV).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News