Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurnalistul Raico Cornea a murit: Scriitor și corespondent de război, era realizator a numeroase producții TVR
WhatsApp
Televiziunea Română a anunțat că jurnalistul și scriitorul Raico Cornea a murit în această seară. A fost, vremelnic, coordonator cu atribuții de director interimar al TVR 1.
Raico Cornea

A fost corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie, realizator și producător de emisuni la TVR Timișoara.

Raico Cornea a avut mai multe mandate de membru în Consiliul de Administrație al televiziunii naționale, ca reprezentant al minorităţilor naţionale (altele decât cea maghiară), și are o „vechime” de peste 20 de ani în TVR.

Fondator al Uniunii Jurnaliștilor din Mass-media Minorităților Etnice (UJMME), președinte UJMME din mai 2017, Raicu Cornea a semnat și cinci volume de reportaj, analiză și beletristică, fiind doctor în filologie-comunicare. 

Autor a numeroase producții TV, coautor al filmului "Peisaj după embargou", laureat al premiului APTR (1997), autor al filmelor documentare: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timișoara, o Europă în miniatură”, ”Timișul, splendoarea diversității etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”, Raico Cornea a fost, de-a lungul timpului, corespondent de război, videojurnalist, realizator, producător, redactor șef al Redacției Știri TVR Timișoara.

Pentru scurt timp, în 2017, a fost a fost numit coordonator cu atribuții de director interimar al TVR 1, potrivit Antena 3.

Raico Cornea ar fi împlinit luna aceasta 52 de ani.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel