Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jamila, în lacrimi. Scandalul eclerului, povestit în lux de amănunte. „Eram numită „proastă” și „grasă””/VIDEO
WhatsApp
Jamila Cusine a postat un videoclip unde povestește cu lux de amănunte cum a început scandalul „Eclerului” și tot calvarul prin care a trecut. „Adevarul meu despre scandalul eclerului. Lucruri pe care nu le-am spus niciodată în mod public până acum. Bullying-ul la care am fost supusă atâția ani și motivele pentru care am decis sa deschid o acțiune în instanță.”   
Foto: Jamila / Sursa: Youtube, JamilaCuisine

Jamila a dezvăluit detalii tulburătoare despre scandalul "Eclerului" într-un videoclip postat recent pe canalul său de YouTube. Celebra creatoare de conținut a decis să împărtășească în mod public experiența sa, oferind o perspectivă amplă asupra procesului care a ajuns în instanță.

Cum a început totul. „Eram numită „proastă” (..) M-am simțit ca un copil care are parte de bullying” 


„Când Jamila Cuisine a început să crească, oamenii din jurul meu să se poarte diferit. Adică, oameni care sunt din aceeași industrie au început să fie deranjați de acest succes. Li se părea că succesul meu este mult prea rapid și din punctul lor de vedere, nemeritat. Printre acești oameni, această doamnă cu care eu am avut procesul în istanță, și cu prietena ei cea mai bună, au fost cele două care în repetate rânduri au avut lucruri de comentat despre mine.” 

Tot timpul eram numită „proastă”, rețetele mele erau „proaste”, eram „grasă”, oamenii care mă urmăreau pe mine erau „proști”. Tot ce făceam eu era „rău”. Deci, de fiecare dată când eu participam la o emisiune sau aveam un succes, aceste două doamne simțeau nevoia să dea în mine, din nou și din nou. Șicanele acestea, ca să înțelegeți, nu au fost o săptămână, o lună, au durat ani. După cum puteți observa, pe mine m-a marcat foarte mult lucrurl acesta. M-am simțit exact cum se simte un copil la școală care are parte de bullying (n.r hărtuire). Eu m-am simțit la cei aproape 30 de ani ai mei, ca un copil care are parte de bullying (n.r hărțuire) și nu știe cum să reacționeze.” 

„La început, am încercat să mă apăr și atunci când am mai văzut comentarii răutăcioase, le-am răspuns. Au venit pe blog să își dea cu părerea despre rețeta de găluște. Era „proastă”. Toate rețetele mele erau „proaste”. Tot timpul erau spuse lucruri rele despre mine și se tot repetau. Mi se părea că nu se mai termină și tot timpul îmi era frică. Îmi era frică să mai am un succes. Îmi era frică să mai am un lucru bun în cariera mea, ca să nu mai stârnesc reacții.” 

„Eu am dat în judecată o persoană care a atentat la munca mea” 

 

„Eu nu am dat în judecată o persoană pentru că mi-a închis un ecler sau o rețetă. Nu, eu am dat în judecată o persoană pentru că a atentat la munca mea de 11 ani și m-am simțit atât de rău în situația aia și fără ieșire, încât am zis că dacă nu fac ceva, lucrurile vor fi din ce în ce mai rele. Mă gândeam că acest bullying (n.r hărțuire) duce la sfârșituri nefaste. ” 

Jamilia Cuisine a vorbit despre cât de mult a afectat-o stresul din acea perioadă, povestind că prima sarcină s-a oprit din evoluție, iar cele două, au venit cu complicații. În același timp, după a doua sentință, tatăl său a făcut accident cerebral vascular. Toate aceste greutăți erau pe umerii youtuber-ului în perioada în care „cele două doamne” - așa cum le numește, o hărțuiau. 

„Merit să fiu făcută „proastă”, „incapabilă”, „bucătăreasa poporului”?” 

 

„Eu merit să trec prin toate astea? Merit să fiu șicanată? Merit să fiu făcută „proastă” , „incapabilă”, „bucătăreasa poporului”? Am meritat tot acest bullying toți acești ani fără să fac rău nimănui niciodată, fără să le zic femeilor ăstora nimic? Pentru că am îndrăznit să mă duc în instanță am devenit „cel mai rău om”. Nu, am fost un om disperat care a încercat să se apere. Exact asta am făcut. Am încercat să mă apăr așa cum am știut eu cel mai bine, fără să fac nimic ilegal sau imoral.”

Detalii despre proces. ”Titlurile și rețetele nu se supun drepturilor de autor” 



„La prima instanță judecătorul a considerat că nu există un prejudiciu pentru că rețeta mea era în continuare postată pe Facebook, deși era blocată pe Youtube. Pentru asta, judecătorul a respins cererea. Judecătorul de la prima instanță a fost cel care a spus că rețetele și titlurile rețetelor nu constituie drept de autor. Nu au drept de autor, deci, în motivare/hotărâre, există scris negru pe alb, judecătorul a spus că titlurile și rețetele nu se supun drepturilor de autor. Este un lucru din sentință și doamna (n.r Laura Laurențiu) știe pentru că a avut și dânsa aceeași sentință, știe ce scrie în ea. Asta a fost unul din lucrurile majore pe care judecătorul le-a subliniat.” 

„Când este vorba de un proces, sunt foarte multe lucruri de care se țin cont. În cazul nostru, am avut mai multe lucruri de care ne-am negat și multe dintre ele, pur și simplu nu au fost luate în considerare.” 

„Au fost excluse lucruri din dosar, fără motivare” 

 

„Pentru că am tot citit pe net, în comentarii, cum că nu aș fi mulțumită de această hotărâre și că mă plâng de soluția pe care judecătorii au dat-o. Mă plâng pentru că am văzut că din dosar au fost excluse lucruri fără nicio motivare.

Adică, am depus ca dovadă acest drept de marcă. Judecătorul a întrebat-o și pe doamnă (n.r Laura Laurențiu) a reușit să își înscrie marca la OSIM și doamna într-un final a recunoscut că nu a putut. Judecătorul i-a cerut chiar și motivarea de la OSIM pentru care nu a putut să obțină drept de marcă. Cu toate acestea, acest lucru nu s-a luat în considerare. Pur și simplu, s-a omis. 

Apoi am spus că este vorba și de concurență neloială, pentru că mi-a fost etichetat clientul, eu fiind numită „hoață de rețete”. La fel, nu s-a luat în considerare. Au fost lucruri pe care noi le-am cerut și care s-au omis cu desăvârșire ca și cum nu ar fi existat în dosar.” 

Videoclipul intregral îl găsiți AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel