Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un adolescent de 15 ani a murit, după ce a mâncat sushi. Luca ieșise cu trei prieteni la un restaurant chinezesc
WhatsApp
O familie este îndurerată de moartea unui adolescent de 15 ani, care a murit, după ce a mâncat sushi la un restaurant chinezesc din Italia. Patronul restaurantului şi un medic sunt acum anchetaţi de poliţie.
Italia. Un adolescent de 15 ani a murit după ce a mâncat sushi. Luca ieșise cu trei prieteni la un restaurant chinezesc

Procurorul care a dispus autopsia a numit deja doi suspecți, cu ipoteza de omor din culpă: proprietarul restaurantului, un cetățean chinez în vârstă de 55 de ani, și medicul generalist, în vârstă de 61 de ani, care i-a prescris lui Luca terapia la domiciliu. Părinții tânărului de 15 ani sunt în stare de șoc şi încearcă să înțeleagă cum a fost posibil ca fiul lor să moartă în urma unei cine la restaurant. Băiatul era foarte sănătos și nu avea patologii. 

Pe data de 23 noiembrie, Luca a mers, cu trei amici, într-un local cu tematica „tot ce poţi mânca” la 14.99 de dolari. La câteva ore însă, adolescentul a început să se simtă rău, să aibă febră, vărsături şi diaree, potrivit cotidianului La Stampa, citat de Observator.

De asemenea şi ceilalţi băieţi care au mâncat au avut simptomele unei toxiinfecţii alimentare, într-un caz confirmat pentru bacteria salmonella, bacterie care însă duce rareori la deces. Pentru a face lumină în urma acestei tragedii, anchetatorii speră să poată obţine mai multe răspunsuri din autopsia efectuată în urmă cu câteva zile.

 

A început să se simtă mai rău, iar la scurt timp a murit

 

Magistraţii au cerut experţilor desemnaţi, medicul legist Alfonso Maiellaro, anatomopatologul Oscar Nappi, precum şi specialistul în boli infecţioase, Tiziana Ascione, să constate dacă tânărul de 15 ani avea probleme de sănătate nediagnosticate, să precizeze natura alimentelor consumate pe 23 noiembrie şi să fie făcute verificări în privinţa modului în care a fost tratat şi îngrijit de cadrele medicale.

Conform anchetei, după primele simptome, medicul i-a prescris un antipiretic pentru febră și fermenti lactici pentru tulburări intestinale, apoi un antibiotic. Starea de sănătate a adolescentului s-a îmbunătăţit după o săptămână: febra i-a scăzut, iar situaţia părea să se amelioreze încet-încet.

Pe 2 decembrie, a început să se simtă tot mai rău. La scurt timp inima a încetat să-i mai bată. Luca ar fi fost găsit fără viață chiar de părinții săi, care credeau iniţial că doarme. Cercetările vor fi clarificate, anunţă autorităţile, mai ales pentru a fi stabilită cu exactitate cauza morţii, dar şi pentru a afla cine se face responsabil pentru tragedia cumplită.

 

„O durere imensă și o pierdere atât de grea...”

 

Vestea a şocat întreaga comunitate. Luca era un adolescent iubit de toată lumea. Tânărul era pasionat de șah și era un licean cu note strălucite la învăţătură. Cei care l-au cunoscut şi l-au iubit au scris zeci de mesaje pe reţelele de socializare. 

„Luca, fie ca pământul să-ţi fie uşor, ajută-ţi mama şi tatăl să suporte durerea imensă, veghează-ţi familia distrusă de pierderea ta, odihneşte-te în pace drag îngeraş”, 

„Nu există cuvinte care să exprime această durere imensă. O pierdere atât de grea”

„Nu pot să-ţi spun adio, ci doar ne mai auzim. Veştile astea proaste mi-au frânt inima va fi întotdeauna un gol acolo care nu va putea fi umplut. Au venit toţi îngerii să joace şah acum cu tine. Luca, vei trăi mereu în inimile celor care te iubesc. Ca mamă spun că nu există durere mai mare...cu bine, micule Luca”, au fost doar câteva dintre gândurile oamenilor.

În prezent, restaurantul chinezesc continuă să funcţioneze, anchetatorii nereuşind să găsească suficiente elemente care să sugereze măsuri drastice împotriva patronului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel