Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia trece la măsuri de austeritate. Taie banii ministerelor și suprataxează băncile, ca să nu crească taxele populației 
WhatsApp
Italia vrea să taie din cheltuielile ministerelor și să aducă suplimentar mai mulți bani la buget de la bănci. 

Guvernul italian pregătește reduceri de cheltuieli ministeriale de aproximativ 5%, ceea ce ar echivala cu 25 de miliarde de euro, conform unor surse guvernamentale, citate de agenția Ansa.

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan bugetar care va fi discutat în Consiliul de Miniștri, foarte curând. Vicepremierul Antonio Tajani a declarat că nu vor fi introduse noi taxe pentru populație, însă sectorul bancar va contribui cu 3-4 miliarde de euro la buget.

De asemenea, guvernul intenționează să introducă un plafon maxim pentru deducerile fiscale, ajustat în funcție de unitatea familială, și să revizuiască pragul de venit pentru aplicarea reducerilor de taxe de 19%. În plus, un decret legislativ pentru accize și extinderea *bonusului de renovare (explicația la finalul articolului) de 50% până în 2025 sunt, de asemenea, pe agenda Consiliului de Miniștri.

Vicepremierul Matteo Salvini a subliniat că 3,5 miliarde de euro vor fi colectați din contribuțiile băncilor și companiilor de asigurări, fonduri ce vor fi investite în asistență medicală, conform politicilor susținute de Liga.

„Victorie pentru Liga! În buget sunt prevăzute 3,5 miliarde, bani ce vin de la bănci și asigurări pentru a fi investite în sănătate, așa cum partidul Liga a dorit întotdeauna. Foarte bine”. a scris pe rețelele sociale vicepremierul și liderul Liga, Matteo Salvini.

Giorgia Meloni a confirmat suprataxarea băncilor

 

Confirmări privind contribuția suplimentară a băncilor la bugetul de stat au venit și din partea președintelui Consiliului de Miniștri, Giorgia Meloni, care a vorbit în Camera Deputaților, ca replică în cadrul dezbaterii despre comunicările în vederea Consiliului European, răspunzând liderului stângii italiene, Nicola Fratoianni:

"Colegului Fratoianni, care vorbea despre bănci și profiturile extraordinare, îi spun că vom vedea cu legea bugetului. Ar putea descoperi că acest guvern a avut mai mult curaj decât a avut stânga atunci când era la guvernare". 

Tăieri la ministere și la investițiile publice

Vor exista, în schimb, tăieri la ministere. Și acestea ar trebui să fie de 5% potrivit unor surse guvernamentale. Ar trebui să fie scutite de aceste tăieri autoritățile locale și comunele. În orice caz, cheltuielile pentru sănătate nu vor fi reduse. Ministrul Schillaci s-a declarat încrezător că, față de cei 5 miliarde alocate în legea bugetului anterior, ar putea exista o creștere de până la 3 miliarde. 

*Ce este bonusul de renovare? Explicație: Bonusul de renovare din Italia este un stimulent fiscal introdus de guvernul italian pentru a încuraja lucrările de renovare și reabilitare a locuințelor. Acesta face parte dintr-o serie de măsuri menite să sprijine dezvoltarea durabilă și eficiența energetică a clădirilor.  În funcție de natura lucrărilor, deducerile pot varia între 50% și 90% din suma cheltuită, în anumite limite și condiții stabilite de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel