Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia şi Franţa, lovite de fenomene meteo extreme. Zeci de răniţi
WhatsApp
Italia şi Franţa sunt lovite de fenomene meteo extreme, iar bilanţul este tragic. Mai multe persoane au fost rănite, unii chiar şi-au pierdut viaţa, iar un pod s-a prăbuşit. Sute de echipaje intervin chiar în aceste momente.   
vreme_extrema_franta_italia

Regiunea Piemont din Italia este lovită de cantităţi record de precipitaţii şi inundaţii. 17 persoane sunt de negăsit, un om a murit, iar un pod s-a prăbuşit. Vremea nu se îmbunătăţeşte, iar autorităţile îşi fac griji că problemele vor continua. 

Sunt probleme în întreg nordul Italiei, iar peste 800 de echipaje de pompieri au fost trimise să intervină. Râurile Sesia şi Dora au ieşit din matcă, conform Corriere.it, iar traficul feroviar este suspendat între oraşele Vercelli şi Novara, pe linia istorică dintre Torino şi Milano.  În regiunea Biellese, unde au căzut mai mult de 350 mm de precipitaţii, drumul Valle Cervo a fost închis din cauza alunecărilor de teren. 

 

Probleme mari în Franţa - 18 persoane, dispărute 

 

În Franţa, continuă căutările pentru opt persoane date oficial ca dispărute şi alte 10 persoane despre care se suspectează că ar fi dispărute. Diferenţa este făcută de prezenţa martorilor la momentul dispariţiei în viituri a oamenilor, scrie Le Monde, citat de DC NEWS.

Zona Alpes-Maritimes a fost inclusă în zona de ALERTĂ MAXIMĂ. Din cauza vremii severe, 12.000 de locuinţe sunt fără curent electric. În vechiul oraş Roquebillière, aflat la 50 km de Nisa, oamenii au mărturii şocante. "Am văzut cum râul Vesubie a ieşit din matcă, a măturat totul în calea sa. E şocant!", a transmis Serge Franco, un bărbat de 60 de ani. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel