Frauda se referă la două situații, una legată de încasarea a 116 euro pentru anul școlar 2017/2018, în legătură cu plata serviciului de transport școlar municipal, iar cealaltă legată de beneficiul de 481 euro, plătit în anul 2018/2019, pentru cantina școlii.
Românca a beneficiat de contribuții municipale legate de transportul școlar și de serviciul de cantină pentru fiul său minor. O sumă totală de 597 de euro, plătită în doi ani, 2017-2018 și 2018-2019. Un beneficiu primit în schimbul atestării unei declarații neadevărate. Miercuri, la Tribunalul din Gorizia, judecătorul Carlo Isidoro Colombo, în procedura abreviată solicitată de avocatul apărării, Antonio Santoro, de la Tribunalul din Trieste, a pronunțat sentința: 1 an și 8 luni, fără suspendare.
Citește mai multe: EXCLUSIV. Alocația Unică Universală pentru copii, în Italia: Ce este, cine și cum o poate obține. Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări
La 1 ianuarie 2022 a intrat în vigoare așa-numita Alocație unică universală: prestația economică lunară, disponibilă pentru toate familiile, pentru fiecare copil aflat în întreținere începând cu a șaptea lună de sarcină și până la vârsta de 21 de ani, plătită de INPS pe baza situației economice a gospodăriei și a numărului de copii aflați în întreținere, cu criterii de universalitate și progresivitate.
Părintele poate solicita alocația pentru familia monoparentală direct la INPS sau la instituțiile de patronaj. La momentul depunerii cererii, este necesar să se dețină o certificare Isee. În cazul gospodăriilor care primesc venit de cetățenie, INPS plătește alocația din oficiu și nu este necesară depunerea unei noi cereri.
Cu toate acestea, chiar și în ceea ce privește prezentarea cererilor pentru acest beneficiu, nu au lipsit încercările de fraudă din partea escrocilor obișnuiți. În unele cazuri, oamenii au declarat și copii în plus. Evident, autocertificarea nu este suficientă pentru a obține alocația unică. INPS este obligat să efectueze toate verificările necesare și, în anumite circumstanțe, să respingă cererea.
Alocația unică universală este o contribuție în favoarea familiilor cu copii în întreținere. Alocația de bază, pentru un singur copil și cu un ISEE(venit anual al familiei) de până la 15.000 de euro, este de 175 de euro pe lună, dar valoarea subvenției este calculată în funcție de diverși factori: Isee familial, copii cu dizabilități, mame cu vârsta sub 21 de ani, etc.
În orice caz, Institutul însuși a pus la dispoziție pe site-ul său un simulator gratuit care va permite părților interesate să cunoască suma exactă datorată. Este posibil să se solicite alocația pentru o singură familie, începând cu 1 ianuarie 2022, direct la INPS sau la institutele de patronaj; în timp ce, pentru familiile care primesc venitul de cetățenie, INPS plătește alocația din oficiu.
După cum s-a menționat deja, verificările INPS privind cererile pentru alocația pentru familia unică nu au întârziat să apară. Același institut a descoperit astfel escroci de necontestat, care, pentru a obține beneficiul, ar fi declarat falsuri: de la ISEE umflat, la adrese fictive; există și cineva care a declarat că mai are câțiva copii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News