Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român de 18 ani, forțat de doi conaționali să se prostitueze, după ce l-au păcălit că va lucra ca maseur
WhatsApp
Doi români au fost arestați la Milano, după ce au obligat un tânăr de 18 ani să se prostitueze.
Italia. Doi români și o moldoveancă au furat detergenți și produse de îngrijire personală în valoare de peste 3.000 de euro  

Poliția a arestat la Milano un bărbat și o femeie - cetățeni români în vârstă de 25 de ani, pentru exploatare a prostituției și a denunțat un alt conațional în vârstă de 30 de ani.

Lunea trecută, la sediul central al Poliției din Milano s-a primit o plângere din partea poliției române: o femeie de 45 de ani a reclamat răpirea fiului său de 18 ani, care o avertizase că se află într-un hotel de pe strada Zuretti din Milano.

Român de 18 ani, forțat de doi conaționali să se prostitueze, după ce l-au păcălit că va lucra ca maseur

 

În hotel, polițiștii i-au găsit pe cei doi tineri de 25 de ani și pe cel de 30 de ani și, ascuns într-o cameră, pe cel de 18 ani. Tânărul fusese contactat în luna ianuarie a anului trecut de trei compatrioți, care îi oferiseră un loc de muncă într-un salon de masaj din Elveția. După ce a aterizat în Basel, tânărul a fost dus într-un apartament de doi albanezi. După ce i-au furat documentele, l-au obligat să se prostitueze.

Apoi, cei trei cetățeni români și victima au ajuns la Milano. Exploatatorii i-au dat tânărului un telefon mobil folosit doar pentru a primi apeluri de la clienți, dar tânărul de 18 ani, conectându-se la o linie wifi gratuită din oraș, a reușit să dea alarma familiei sale, potrivit tebigeek.com. 

În provincia Como, mai mulți muncitori români au fraudat statul italian, după ce au încasat în mod ilegal Venitul de Cetățenie. Prejudiciul în acest caz este unul uriaș. 

Italia. Muncitori români, angajați pe șantier, primeau ilegal și venitul de cetățenie

 

Agenții Gărzii Financiare italiene au descoperit mai mulți muncitori români detașați pe un șantier din localitate Beregazzo con Figliaro (Provincia Como), care primeau ilegal venitul de cetățenie, după ce au declarat statului italian că nu au ocupație. De fapt, românii erau rezidenți în Italia, dar lucrau cu contract de muncă înregistrat la o firmă cu sediul în România.

Potrivit publicației La Provincia, o copmpanie italiană activă în domeniul construcțiilor, cu sediul în Sesto San Giovanni (Lombardia), a angajat, în perioada 2015 - 2021, un număr de aproximativ 75 de muncitori, încadrați ca lucrători subordonați, detașați temporar de la o firmă din România.

Legislația specială privind detașarea lucrătorilor permite companiilor de pe teritoriul Uniunii Europene să angajeze muncitori din companii cu sediul în altă țară, menținând în același timp plata impozitelor și asigurărilor sociale în țara de origine.

Potrivit sursei citate, muncitorii aveau contractul de muncă înregistrat în România și erau înregistrați ca fiind detașați, dar în realitate locuiau permanent în Italia. Unii dintre ei, deși primeau salariu în fiecare lună, au solicitat și au reușit să obțină și Venitul de Cetățenie (Reddito di Cittadinanza), un ajutor social acordat de statul italian persoanelor fără ocupație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel