Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Peste 15 ani de închisoare pentru doi români, membrii unei rețele de trafic de persoane între Sri Lanka, Bangladesh și România
WhatsApp
Doi români și mai mai mulți cetățeni din Sri Lanka au fost arestați și riscă, în total, peste 55 de ani de închisoare pentru trafic de persoane, în Italia. Gruparea este acuzată că se ocupa de traficul de persoane între Sri Lanka, Bangladesh și România.

O organizație criminală care acționa la nivel transnațional și care se ocupa cu un adevărat trafic de persoane între Sri Lanka, Bangladesh și România, avea în fruntea sa un șofer anonim de mașini închiriate din Sri Lanka și rezident în Lucca - un fel de taximetrist fără calificare efectivă - în realitate pentru anchetatori o personalitate complexă de profil infracțional ridicat.

Saman Priyantha Fernando Porutotage, în vârstă de 48 de ani, de origine singaleză, care locuiește într-un apartament din S. Anna de aproape douăzeci de ani, arestat la 14 decembrie 2019 și, începând cu 16 septembrie 2020, în arest la domiciliu cu brățară electronică, este principalul acuzat în procesul de la Curtea de Asistentă (președinte Nidia Genovese) care vizează aproximativ cincisprezece persoane acuzate de o serie de infracțiuni,, de complicitate la imigrație ilegală. Procedura penală se află acum în faza finală, procurorul Salvatore Giannino solicitând în rechizitoriul său de ieri un total de 55 de ani de închisoare pentru inculpați.

Printre altele, principalul inculpat Fernando Porutotage - anchetat în 2005 pentru o afacere legată de imigrația din Asia de Sud-Est și încheiată fără nimic în fapt - a fost identificat ca urmare a uciderii, care a avut loc în centrul orașului în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2019, a unui fost militar singalez în vârstă de 50 de ani. Unul dintre cei doi compatrioți care îl uciseseră era Samit Gayan Fernando Porutotage, fratele șoferului, considerat a fi capul rețele de trafic ilegal de persoane.

Doi români din Italia, membrii unei rețele de trafic de persoane între Sri Lanka, Bangladesh și România

 

Înainte de a fi arestat de poliție, acesta a telefonat fratelui său și a sperat să îi obțină un document (pașaport, permis de ședere etc.) care să îl ajute să plece din Lucca. În acel moment, procurorul general adjunct, dl Giannino, a cerut Brigăzii Mobile să efectueze investigații specifice asupra șoferului de mașină închiriată. Adevărul a ieșit la iveală, iar dosarul a fost transmis la districtul antimafia din Florența, iar magistratul a cerut mandate de executare a pedepsei cu închisoarea pentru trafic de imigranți ilegali din țările asiatice.

Ieri dimineață, procurorul Giannino a cerut cea mai mare pedeapsă pentru Fernando Porutotage (9 ani și 6 luni). Au mai fost cerute pedepse severe pentru singalezii Thilak Anuruddha Silva Sandaradura, 43 de ani (8 ani și 6 luni), Fernando Nishanta Rathugamage, 55 de ani (7 ani) și pentru românii Cristian Mircea, 32 de ani (7 ani) și Vasile Aurel Olarean, 48 de ani (8 ani și 6 luni).Alți trei singalezi au fost acuzați de  trafic de persoane, deși nu făceau parte din gruparea inițială. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel