Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Patru români, prinși în flagrant când voiau să-și "facă plinul" de motorină de pe un șantier
WhatsApp
Deși prețul motorinei a scăzut, unii oameni preferă să își facă plinul furând combustibil. Patru români au fost prinși în flagrant pe un șantier din Milano.
Tentativă de jaf la o tarabă de piadine, martorul alertează poliția. Hoțul a fost arestat după ce a atacat polițiștii

Un șantier de construcții din apropierea șoselei de centură a fost ținta hoților în primele ore ale dimineții de luni de Paște. Patru bărbați necunoscuți, care ulterior s-au dovedit a fi de naționalitate română, au acționat pentru a fura motorină din vehiculele de lucru de pe șantier.

Cu toate acestea, furtul a eșuat din cauza sosirii carabinierilor, care i-au arestat pe unii dintre ei la fața locului, în timp ce alții au fost prinși și opriți în apropierea zonei.

Potrivit martorilor, unul dintre cei patru hoți a încercat deja să facă acest lucru cu câteva zile în urmă, dar a fost descurajat de lucrătorii de pe șantier. Împreună cu alți prieteni, a decis să încerce din nou, dar de data aceasta a fost arestat.

Cei patru arestați au fost apoi duși la cazarmă pentru verificările de rigoare, iar astăzi se vor prezenta în fața judecătorului de la Tribunalul din Milano pentru a valida arestul. 

Italia. Hoț român, prins după 11 ani de căutări

 

În data de 13 aprilie, agenții de la Poliția Udine, în colaborare cu cei de la Poliția de Frontieră Ciampino (Roma), au pus în executare un mandat de arestare de închisoare emis de Procurorul Udine, împotriva unui român în vârstă de 53 de ani.

Popovici Petre are de executat o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare, în urma unui cumul de condamnări decise de către Tribunalele din Gorizia și Udine, pentru infracțiuni comise în Sagrado, Farra D'Isonzo și în numeroase municipalități din zona Friuli inferioară în 2011 și 2012.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup infracțional, alcătuit din cetățeni români, care au jefuit zeci de locuințe. Activitatea de investigație desfășurată de oamenii legi a scos la iveală că gruparea a comis cel puțin douăzeci de jafuri, cu prejudicii aduse victimelor de câteva zeci de mii de euro, scrie publicația triestecafe.it

După prima arestare și o perioadă de stat în arest preventiv, românul a părăsit Italia fiind de negăsit.

În urma condamnării, cercetările îndelungate efectuate de anchetatori au scos la iveală faptul că datele personale reale ale românului nu coincideau cu cele cu care bărbatul fusese înregistrat în Italia.

Pe 14 martie, Politia Română a dat de urma fugarului la Timișoara și au pus în aplicare mandatul european de arestare, dispus de Procurorul Udine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel