În cadrul măsurilor de susținere a veniturilor, guvernul a omis, încă o dată, lucrătorii sexuali. "Acum preferăm să ne numim așa", spune Pia Covre, activist istoric, prostituată și fondator al Comitetului pentru drepturile prostituatelor fără scop lucrativ. De
La fondarea sa în 1982, Comitetul s-a străduit să recunoască și să protejeze drepturile civile ale prostituatelor. Astăzi, ea este liderul campaniei de strângere de fonduri "Covid19 - Nimeni singur! Solidaritate imediată cu lucrătorii sexuali cei mai afectați de urgență".
Campania este rezultatul activității unei rețele de asociații care lucrează în unități stradale, organizații anti-trafic, colective de lucrători sexuali, asistenți sociali. O rețea creată pentru a face față situației provocate de pandemie: mulți lucrători sexuali se află acum într-o stare de sărăcie absolută și fără perspective pe termen scurt sau mediu.
Riscurile sunt numeroase pentru această categorie socială: pierderea locuinței, imposibilitatea de a accesa servicii de sănătate și tratamente medicamentoase, riscul pentru a cădea victime rețelelor de trafic și exploatare. Și, nu în ultimul rând, aceștia trebuie să lucreze expunându-se pe ei și pe ceilalți la contagiune, mai scrie sursa citată.
Alina, o fată trans de origine română, care lucrează în Pavia, repetă continuu că viața ei este un calvar. Ea a petrecut iarna încălzindu-se cu un calorifer electric și tocmai a primit o factură care depășește o mie de euro. Din cauza pandemiei, ea nu poate să muncească. Pe lângă factura la curent, mai sunt multe altele de plătit. Alina a primit deja o parte din finanțarea strânsă prin proiectul de crowdfunding "Nimeni singur!" și are sprijinul comunității care se adună în centrul comunitar Coming-Aut LGBT + din Pavia.
Măsurile economice propuse de Guvern sunt doar pentru unii și nu pentru alții, iar în acest moment pare că prostituția a fost ignorată complet.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News