Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. O româncă a închiriat un spațiu comercial și l-a transformat într-o locuință, din lipsă de clienți
WhatsApp
Francesco, un bărbat de 63 de ani, proprietar al unui magazin din Torpignattara, l-a dat în chirie, în luna ianuarie 2020, pentru a-și suplimenta veniturile modeste. Francesco a semnat un contract cu o femeie de origine română și partenerul ei. Cei doi i-au spus că vor face un salon de înfrumusețare în spațiul închiriat.
Italia. O româncă a închiriat un spațiu comercial și l-a transformat într-o locuință, din lipsă de clienți

La scurt timp după ce au semnat contractul de închiriere, a izbucnit pandemia, iar cei doi chiriași s-au trezit fără clienți și au decis să abandoneze afacerea. Însă nu au anunțat proprietarul și au decis să transforme spațiul comercial, pe care îl închiriasera, cu o suprafață de 50 de metri pătrați în locuință.

Cei doi au adus niște mobilă și au montat un interfon. Echipamentul salonului de înfrumusețate a fost adunat într-un colț al camerei. În plus, spațiul comercial avea o baie și o toaletă. Cei doi au consumat, astfel, apa și curent.

În ceea ce privește gazul, cuplul a folosit butelii de gaz și o sobă electrică.  Evident, toate acestea fără acordul proprietarului. Cuplul a continuat să achite chiria convenită de 300 de euro. Cel puțin până în luna ianuarie a acestui an. Apoi, plățile nu au mai fost făcute, relatează 7colli.it.

 

De la magazin la casă. Proprietarul a anunțat carabinierii


După ce a înțeles ce se întâmplă, proprietarul Francesco a procedat la evacuarea chiriașilor. Între timp, româncă și-a găsit un alt partener, cu care locuia în acel spațiu închiriat. 

Noul partener nu avea un loc de muncă și fusese plasat în arest la domiciliu. În timp, românca și-a găsit un loc de muncă cu jumătate de normă la o firmă de curățenie. Aceasta a ținut să își clarifice poziția. "Întotdeauna am plătit pentru magazin mai mult decât ar fi trebuit", a declarat ea jurnaliștilor italieni.

Se pare că, pe lângă cei 300 de euro prevăzuți în contract, alți 350 erau plătiți la negru în fiecare lună. Acest lucru a fost negat de proprietarul Francesco, care a depus acum o plângere pentru defăimare. Realitatea este că evacuarea nu a fost încă efectuată. Și că cei doi parteneri nu intenționează să plece. Ei consideră că această locuință improvizată este singura lor șansă de a avea un acoperiș deasupra capului. Iar proprietarul va avea de suferit, fără a avea o șansă reală de a-și apăra drepturile, mai scriu jurnaliștii italieni.

Infracțiunile comise de români în Italia sunt în creștere.

 

Doi români, reținuți în Italia, după ce și-au înjunghiat prietenul de pahar 

 

Doi români au fost reținuți, zilele trecute, în Italia, după ce și-au înjunghiat prietenul de pahar. Aceștia au fost eliberați ulterior, după ce victima nu a dorit să depună plângere.  Doi români au fost denunțați în Italia, după ce au înjunghiat un bărbat, tot român și el. Totul s-a petrecut într-un apartament din centrul orașului Latina (regiunea Lazio). 

Un apel anonim la serviciile de urgență anunța scandalul care se petrece într-un apartament din centrul orașului Latina. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au găsit pe scara imobilului urme de sânge care duceau la ușa unui apartament. 

Potrivit presei locale, în apartamentul respectiv se aflau doi cetăţeni români, PN în vârstă de 47 de ani şi MI de 58 de ani. În ciuda petelor vizibile de sânge prezente şi în interiorul casei, cei doi nu au dorit să stea de vorbă cu ofițerii, diminuând gravitatea faptelor petrecute. 

Într-un final, românul cu inițialele PN a recunoscut că a folosit un cuțit și rănit un al treilea compatriot. Cu puțin timp înainte, tânărul fusese luat de o ambulanță și transportat la spitalul „Santa Maria Goretti”, unde s-a constatat că are o plagă provocată prin înjunghiere. Românul va avea nevoie de 10 zile de recuperare.

Victima, cu inițialele CV, în vârstă de 45 de ani, a încercat să minimizeze incidentul, oferind și o versiune vagă a desfășurării faptelor. El nu a dorit să depună plângere pentru agresiune. Pe baza mărturiilor și a dovezilor strânse, PN a fost pus sub cercetare în stare de libertate, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă. Poliția investighează cauzele disputei dintre români și cum s-a ajuns la scena violentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel