Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Două din trei familii luptă să facă rost de bani pentru a supraviețui
WhatsApp
Potrivit Eurostat, peste 62,5% dintre familiile din Italia luptă să-și facă rostul. Este una dintre cele mai proaste cifre din Europa, unde media este de 45,5%. Dintre marile economii europene, Italia este în mod clar pe ultimul loc.
Italia. Două din trei familii luptă să facă rost de bani pentru a supraviețui. Sursa foto: freepik.com

Cel puțin 62,5% dintre familiile din Italia luptă să reziste până la sfârșitul lunii. Aceasta reprezintă aproape două din trei familii italiene. Datele sunt calculate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene și au fost publicate într-un raport privind condițiile de viață în Europa. Cifrele sunt pentru 2022.

Italia se clasifică printre țările cu cea mai mare rată de familii care se luptă să supraviețuiască: peste 62,5%, când media europeană este de 45,5 %. Comparația este deosebit de dură cu celelalte mari economii ale UE. De fapt, Spania se află într-un interval cuprins între 45% și 57%, Franța între 35% și 45%, Germania sub 25%, cu mult sub media continentală, scrie presa din Italia.

Țări precum Croația, Slovacia și România au un rezultat similar cu Italia. Cele mai bune date din Uniunea Europeană sunt cele din Germania, Suedia, Finlanda și Luxemburg, toate sub 25%. Dimpotrivă, în coada clasamentului se află Bulgaria, cu 80,3%, iar în final Grecia cu 89,6%. Aproape nouă din zece familii luptă să facă rost de bani. 

 

”Acestea sunt adevăratele probleme cu care trebuie să se confrunte guvernul”

 

Eurostat a raportat că, între 2021 și 2022, procentul familiilor din Europa care nu au avut probleme să-și găsească banii a scăzut (de la 27,3% la 24,1%). Pe de altă parte, a scăzut ușor și proporția familiilor care au avut mari dificultăți de a face față, de la 7% la 6,8%. Situațiile de la mijloc au crescut: cei care o fac „destul de ușor” (de la 29,6% la 30,3%), și cei care ajung până la sfârșitul lunii „cu oarecare dificultate” (de la 36% la 38,7%) .

Datele au stârnit și controverse politice. „Ziarele și televiziunile ar trebui să vorbească despre sărăcia în creștere, nu despre bârfele de la Palazzo Chigi”, a declarat Sandro Ruotolo, de la Partidul Democrat.

„Este o cifră impresionantă, semnificativ mai mare decât media europeană. Acestea sunt adevăratele probleme cu care trebuie să se confrunte guvernul”, a subliniat Antonio Misiani, șeful Economiei pentru Democrație.

"Cele mai recente date Eurostat sunt dramatice. În acest scenariu, guvernul alege să penalizeze clasele cele mai slabe, profitând de sănătatea publică și garantând rute preferențiale pentru evaziunea fiscală", a comentat Pina Picierno, vicepreședintele Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel