Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Badantă româncă, acuzată că a furat bijuteriile bătrânei: „A fura aur și amintiri de familie e ca și cum ai lua o bucată de viață“
WhatsApp
A furat bijuteriile familiei de la bătrâna pe care o îngrijea, în Genola, Italia. O badantă româncă a fost condamnată la șase luni de închisoare și la plata unei amenzi. Femeia, acuzată de furt, a vândut în cinci rânduri obiectele de valoare furate din geanta victimei la un amanet.

"A fura aur și amintiri de familie de la o femeie în vârstă este ca și cum ai fura o bucată de viață": acestea sunt cuvintele de la începutul cererii de condamnare a procurorului împotriva unei femei, de origine română, acuzată că a furat de la bătrâna, născută în 1936, pe care o asista.

Italia. Badantă româncă, acuzată că a furat bijuteriile de familie ale bătrânei: „E ca și cum ai lua o bucată de viață“

 

Aproximativ 50 de obiecte din aur au fost furate de la aceasta în perioada în care românca a lucrat în casa ei din Genola. Asta se întâmpla în 2020. Bijuteriile, moșteniri de familie, fuseseră ascunse într-o geantă de mână. Dintre acestea, unele, în cinci rânduri, fuseseră vândute într-un amanet. Prima dată, vânzarea unei brățări cu o plăcuță de identificare a unui câine i-a adus îngrijitoarei 340 de euro. Au urmat alte vânzări, până în luna septembrie a aceluiași an, potrivit lavocedialba.it.

În timpul audierii, inculpata a declarat că îi pare rău pentru cele întâmplate și a compensat parțial prejudiciul prin returnarea unei părți din banii obținuți pe nedrept. Judecătorul a redus acuzația de violare de domiciliu la furt simplu și a condamnat-o pe femeie la șase luni de închisoare și la plata unei amenzi.

 

Italia. O badantă româncă a fost condamnată la închisoare pentru că a cheltuit banii bătrânilor pe care îi îngrijea

 

O altă româncă a fost condamnată la închisoare în Italia, după ce a cheltuit banii bătrânilor pe care îi îngrijea. Femeia în vârstă de 43 de ani a primit o pedeapsă de un an și cinci luni de închisoare, precum și o amendă de 600 de euro, după ce a fost găsită vinovată de furt și folosire ilegală a unui card bancar de către Tribunalul din Pordenone.

Conform publicației locale Il Gazzettino, Mihaela Lascovici a utilizat cardul cuplului de bătrâni la care lucra în scop personal șia retras aproape 3.000 de euro de pe cardul pensionarilor la care lucra.

Autoritățile au analizat fiecare tranzacție efectuată prin intermediul extrasele de cont și au descoperit că îngrijitoarea a retras 1.000 de euro și 500 de euro, a plătit 366 de euro la un magazin de bijuterii din aur și a făcut plăți de două ori 553 euro, respectiv 76 euro într-o tutungerie și o altă plată la un supermarket.

Victimele acestui furt sunt un bătrân de 86 de ani și soția sa, în vârstă de 79 de ani. Îngrijitoarea a fost condamnată în primă instanță pentru furt și folosirea ilegală a mijloacelor de plată necuvenite.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel