Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia alocă un miliard de euro pentru bonusurile acordate pentru mașinile electrice
WhatsApp
Italia a anunțat, joi, un plan de 950 de milioane de euro pentru a stimula industria națională a automobilelor electrice - o măsură salutată de producătorul auto Stellantis, care a acuzat Roma de lipsă de angajament față de vehiculele electrice.

Ministrul Întreprinderilor, Adolfo Urso, a declarat că noul "plan de încurajare a automobilelor" pentru 2024 implică trei obiective - eliminarea celor mai poluante mașini, sprijinirea familiilor cu venituri mici pentru a-și schimba vechile vehicule și "stimularea producției" în Italia.

"Trebuie neapărat să schimbăm cursul față de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani", a declarat Urso la o masă rotundă privind industria auto, potrivit unui comunicat.

Acesta a precizat că pachetul are o valoare de aproape un miliard de euro.

Stellantis, creată în urma unei fuziuni între francezii de la Peugeot-Citroen și Fiat-Chrysler în 2021 și care include mărcile italiene Fiat, Alfa Romeo, Maserati și Lancia, s-a angajat deja să producă un milion de vehicule în Italia până în 2030.

Însă premierul Giorgia Meloni a criticat la începutul acestei luni grupul, afirmând că unele alegeri făcute de acesta sunt "îndepărtate de interesele italiene".

Stellantis a produs aproximativ 685.000 de vehicule în Italia în 2022, puțin mai mult decât cele 678.000 produse de grup în Franța.

Directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a ripostat într-un interviu publicat mai devreme joi, spunând că în Italia există o "opoziție deschisă împotriva motoarelor electrice".

Directorul pentru afaceri corporative al grupului în Italia, Davide Mele, care a participat la reuniunea de joi, a salutat anunțul lui Urso.

"Astăzi am atins o nouă piatră de hotar pentru a avea instrumentele necesare pentru a ajuta o piață care, de prea mult timp, nu a reușit să ia calea corectă a tranziției energetice, trimite Italia în coada dezvoltării europene a electrificării pe patru roți", a declarat acesta, potrivit publicației The Local.

"Acum putem ajunge cu toții la linia de start, aducând energia noastră colectivă și competențele noastre pentru a obține cel mai bun rezultat".

El a subliniat "încă o dată angajamentul nostru puternic față de țară", repetând promisiunea de a produce un milion de vehicule.

Dar a spus că acest lucru depinde de anumite condiții, inclusiv de "continuarea pe termen lung a stimulentelor adecvate pentru vânzarea de mașini electrice" și de dezvoltarea unei rețele de încărcare.

 

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel