Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. A început procesul lui Mihai, românul care a provocat intenționat un incendiu uriaș de pădure în Caserta
WhatsApp
A început procesul în cazul românului din Italia care a provocat un incendiu uriaș de pădure pe Muntele Tifatini, provincia Caserta. 
Foto: Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Procesul în care românul Buzdugan Mihai, în vârstă de 71 de ani, este acuzat că a provocat intenționat un incendiu pe Muntele Tifatini, în provincia Caserta, la jumătatea lunii august, a început cu o amânare.

Potrivit publicației Caserta News, bărbatul se află în prezent în închisoare.

Românul a dat foc unei mari suprafețe de pădure

 

Bărbatul, care nu avea un domiciliu la acea dată, a declanșat, la începutul lunii august, un incendiu ce i-a ținut ocupați timp de câteva ore bune pe pompierii Comandamentului Provincial Caserta.

Românul a fost prins în flagrant de operatorii Unității de Zbor a Biroului General de Prevenire și Salvare Publică a Poliției Caserta, în timp ce alimenta focul cu alte crengi, în apropierea flăcărilor mari ce au distrus vegetația din jurul carierelor dezafectate din apropierea localității Centopertose.

Flăcările s-au extins rapid

 

Deoarece flăcările s-au extins rapid, din Sammaritano până în Casapulla și Caserta, a fost necesară intervenția a numeroase avioane și elicoptere specializate în stingerea incendiilor de pădure. Intervenția rapidă a pompierilor a fost facilitată de denunțul unui martor care l-a văzut pe bărbatul român cum alimenta flăcările și a apelat serviciile de urgență.

În acest fel, a fost posibilă identificarea incendiatorului, arestarea și trimiterea sa la închisoarea Santa Maria Capua Vetere (unde este reținut și acum). Acesta era deja cunoscut de carabinieri cu antecedente specifice, fiind responsabil pentru un incendiu similar, provocat în vara anului 2017.

Acest prejudiciu adus mediului nu a lăsat indiferentă asociația ecologică Circolo Legambiente Campania din Caserta, care s-a constituit parte civilă, fiind reprezentată în instanță de avocații Achille D’Angerio și Natalino Giannotti. Prima audiere a procesului piromanului Buzdugan Mihai, care a avut loc în fața judecătorului Alessandra Cesare de la Tribunalul Santa Maria Capua Vetere, a fost soluționată cu o amânare pentru prima jumătate a lunii decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel