Folosind diverse trucuri, aceștia le furau utilizatorilor de bancomate cardurile, dar și codurile PIN pentru a efectua retrageri de numerar de la ATM-uri sau pentru a achiziționa produse scumpe, cum ar fi smartphone-uri și tablete: în acest fel au sustras aproximativ 100.000 de euro, susțin anchetatorii.
Grupul infracțional a fost destructurat de carabinierii Companiei din Ancona, care în această dimineață au executat o ordonanță emisă de Tribunalul din capitala Ancona, la cererea Parchetului local, care a coordonat întreaga anchetă: 14 persoane, toți cetățeni români cu vârste cuprinse între 29 și 59 de ani, cu multiple dosare de poliție, au fost arestați. Ei sunt considerați responsabili de infracțiunile de furt calificat, primire de bunuri furate și utilizare necorespunzătoare și falsificare de instrumente de plată fără numerar.
Investigațiile, desfășurate în perioada septembrie 2020 - ianuarie 2021, au stabilit că această bandă de români este responsabilă de 20 de infracțiuni comise în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forlì-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara și Fermo împotriva a tot atâtea victime, toate cu vârste cuprinse între 59 și 89 de ani.
Membrii grupului infracțional, explică anchetatorii, au folosit întotdeauna cu același modus operandi: abordau victimele în timp ce acestea intenționau să efectueze tranzacții la bancomate - de obicei ale institutului Unicredit - și reușeau să fure codul PIN al cardurilor.
Imediat după aceea, infractorii atrăgeau atenția victimelor sub un pretext oarecare, de exemplu, făcându-le să creadă că au scăpat o bancnotă pe jos, luau cardul ATM și îl înlocuiau cu un card similar, de obicei produsul unor furturi anterioare. După ce plecau cu cardurile, aceștia făceau retrageri de numerar de la bancomate sau cumpărau dispozitive electronice scumpe, relatează ANSA.
Un judecător federal a condamnat un român extrădat anul trecut din Germania în SUA la 21 de luni de închisoare pentru rolul său într-o schemă de sustragere de carduri bancare.
Judecătorul William Young l-a condamnat luni pe Dragoș Hornea, în vârstă de 26 de ani. Românul va trebui să execute șapte luni de închisoare, după ce a executat deja în Germania 14 luni de detenție. Young a dispus ca Hornea să plătească 90.000 de dolari ca despăgubire și să renunțe la alți 18.000 de dolari, suma de bani pe care procurorii au declarat că a primit-o pentru a sparge acele carduri.
Tânărul de naționalitate română a acționat împreună cu alte 15 persoane acuzate și condamnate pentru această schemă.
Hornea a pledat vinovat la data de 5 octombrie. Acesta și-a mărturisit partea de vină, iar procurorii federali au fost de acord să solicite o pedeapsă de 21 de luni. Toate celelalte persoane arestate în cadrul schemei au pledat vinovate și au fost condamnate la rândul lor.
Procurorii au declarat că grupul a fost supranumit "Hornea Crew", deoarece era condus de frații Constantin și Ludemis Hornea. Grupul a folosit dispozitive de skimming pentru a obține numerele de card de debit și PIN-urile clienților băncilor, a creat carduri false și a retras bani din conturile bancare ale victimelor. Într-o declarație depusă împreună cu rechizitoriul, anchetatorii spun că rețeaua a fost activă în state de pe Coasta de Est, precum și în China și România.
Vezi continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News