Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, aproape linşat după ce a omorât un pui de labrador. Scandal pentru înăsprirea pedepselor în astfel de cazuri
WhatsApp
Un român în vârstă de 50 de ani a fost cât pe ce să fie linşat în plină stradă după ce a ucis un pui de labrador de două luni. A fost nevoie de intervenţia agenţilor să îl scoată din mâinile proprietarilor şi trecătorilor furioşi, scrie Roma Today, citată de baraondanews.it.

Teribila scenă a avut loc vineri, la Roma, în Piazza Saxa Rubra. Românul, un bărbat fără adăpost, ar fi avut o altercaţie, din motive aparent inutile, cu proprietarii câinelui şi ar fi ales să îşi verse nervii pe puiul de labrador, lovindu-l cu piciorul chiar în faţa proprietarilor şi a trecătorilor.

Animalul a murit pe loc, medicii veterinari chemaţi să intervină au constatat decesul.

În schimb, românul era cât pe ce să fie linşat de cei care au asistat la scenă, până când a fost scos de agenţi din mâinile lor.

Bărbatul a fost denunțat pentru uciderea animalului, 544 bis din Codul penal.

 

Se cere înăsprirea pedepselor

 

Organizația internațională pentru protecția animalelor (Oipa) a intentat o acțiune civilă și va demara un proces: „Crimele împotriva animalelor sunt pedepsite cu sancţiuni prea mici și nimeni nu ajunge la închisoare, nici măcar pentru cele mai grave cazuri”, observă delegata Romei Oipa, Rita Corboli. „Sancțiunile trebuie înăsprite, astfel încât să fie un adevărat factor de descurajare împotriva maltratării lor. Gărzile noastre, în toată Italia, primesc continuu rapoarte de maltratare. Avem nevoie de o înăsprire a penalităților ”.

Un proiect de lege care urmărește să consolideze protecția legală a animalelor sub diferite aspecte este în curs de dezbatere în Comisia de justiție a Senatului. „În text se subliniază faptul că procedurile pentru infracțiuni împotriva animalelor sunt în scădere și că astăzi victimele nu sunt protejate în mod adecvat din cauza pedepselor reduse prevăzute pentru infracțiunile împotriva lor”, explică avocata Claudia Taccani, șefa Biroul juridic Oipa. „Legea propune, printre altele, modificarea art. 544 bis, aducând pedeapsa de la unu la cinci ani, la care s-ar adăuga o amendă între 5.000 și 50.000 de euro pentru cel vinovat. În ceea ce privește maltratarea, pedeapsa ar putea varia în schimb de la un minim de trei luni la un maxim de trei ani. De asemenea, în acest caz, infractorul ar trebui să plătească și o amendă.

Walter Caporale, președintele experților italieni în animale, a vorbit și despre acest caz: „Există o putere superioară inerentă sacralității fiecărei vieți din care nimeni nu poate scăpa. Nici măcar ucigașul acestui cățeluș neajutorat. Infracțiunile împotriva animalelor sunt înregistrate zilnic și este timpul să creștem sancțiunile pentru cei care se pătează cu astfel de acțiuni oribile. De ceva timp desfășurăm o petiție pentru a solicita ajustarea sistemului de sancționare, care în prezent nu este adecvat: sancțiunile nu sunt proporționale cu infracțiunile și victimele nu sunt cu adevărat protejate. Așteptăm cu nerăbdare aprobarea în Comisia de justiție a Senatului a proiectului de lege care ar dori să consolideze protecția legală a animalelor în diferite privințe. 

Vicepreședintele Riccardo Manca: „Nebunia și violența gestului nu au trecut neobservate. Acte de violență fără precedent care rămân prea des nepedepsite, în ciuda oricărei concepții care are legătură cu viața civilă. Sânge nevinovat care ne pătează conștiința și împiedică orice fel de evoluție reală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel