Irlandezii adoră pâinea de casă românească și covrigii făcuți de câțiva români stabiliți în Irlanda.
Iată traducerea articolului care laudă aceste produse realizate în stil tradițional românesc:
"Romica Stingaciu se află în ușa brutăriei sale din Coolmine Industrial Estate și respiră aerul rece, înainte de a se întoarce înăuntru, într-o atmosferă caldă și plină de aluat în creștere și cuptoare preîncălzite.
Este vineri 7.30, iar bucătăria Bucovina este mică și luminată, cu pardoseală din lemn și cuptor cu cărămidă roșie, care ocupă jumătate din cameră și emite o căldură lentă.
Doi brutari, Maria Muj și Nelu Botesan amestecă drojdia cu apă caldă pe melodii românești.
"Deocamdată noi nu furnizăm pâine, ci facem doar pentru noi. Dar dacă cineva ar vrea, de ce nu? Am putea face și asta," spune Stingaciu.
În spatele ei, Mria Muj ridică un sac de 25 kg de făină pe partea superioară a tejghelei, crapă câteva ouă și stropeste cu esență da vanilie.
Amplasată între Powercity și un magazin de anvelope, brutăria Bucovina vinde produse din România și din alte țări din Europa de Est.
Pâinea de casă este cea mai frumoasă surpriză
Stingaciu ia o bucată de pâine tăiată dintr-un coș. "Nu adăugăm nimic altceva decât făină, apă, drojdie și sare. Cantitățile sunt cele mai importante ... dar mai important este cuptorul. Fără aceasta, nu poate fi o pâine bună ", spune ea.
Mai departe, vine momentul brânzoaicelor. Muj taie bucăți mici, le aplatizează în runde și le umple cu brânză dulce. Trage colțuri de aluat peste centru, ca o a doua natură. Ea face produse de brutărie de 40 de ani, de când avea 16 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News