Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Irlanda. Protecţie împotriva sclaviei pentru muncitorii migranţi
WhatsApp
Muncitorii emigranţi de pe vasele de pescuit din Irlanda vor beneficia de o protecţie suplimentară în ideea de a evita sclavia modernă din această industrie, conform unui acord convenit de Guvernul irlandez şi un sindicat, informează Reuters.

Potrivit documentului, pescarii ale căror permise de muncă erau anterior condiţionate de rămânerea pe un singur vas vor putea schimba vasul fără a pierde dreptul de a munci, a anunţat marţi Federaţia Internaţională a Lucrătorilor din Transport (ITF).

Citeşte şi: Italia. Români plătiți cu 3 euro pe oră, diferența o luau caporalii. Operațiune de amploare a carabinierilor

Apărătorii drepturilor omului susţin că această modificare îi va proteja pe muncitorii care anterior erau vulnerabili să fie exploataţi de armatorii navelor.

 

Migranţii din afara Europei, afectaţi

 

Modificările au fost convenite în cursul discuţiilor dintre Guvernul de la Dublin şi ITF, care se pregătea să dea în judecată Irlanda pentru regulile care în opinia ITF lăsau muncitorii din industria pescuitului vulnerabili la exploatare şi sclavie.

Citeşte şi: Operaţiunea "Sclavii". Sancţiuni URIAŞE pentru o firmă italiană, care exploata muncitori români

Modificările vor afecta muncitorii din afara Europei care lucrează pe vasele de pescuit irlandeze potrivit unei scheme de tip Atypical Working Scheme (AWS). Angajatorii nu vor mai putea să scadă costul obţinerii unui permis AWS (1000 de euro) din salariul muncitorului. În plus, lucrătorii de pe vasele de pescuit trebuie să primească un contract în limba lor maternă în care să se stipuleze câte ore au lucrat şi sumele care le-au fost plătite. La rândul său, Guvernul irlandez va întări reglementările cu privire la orele de muncă şi condiţiile.

Citeşte şi: Italia. Sute de angajaţi, în condiţii ilegale. Zeci de români, victime ale sclaviei moderne

Aproximativ 8.000 de persoane în Irlanda sunt sclavi moderni, arată un indice global elaborat de Walk Free Foundation, potrivit căruia numărul global al victimelor sclaviei moderne este de aproximativ 40 de milioane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel