Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ionel Arsene, plasat în arest la domiciliu, în Italia
WhatsApp
Judecătorii italieni au decis plasarea în arest la domiciliu în cazul baronului PSD, Ionel Arsene. Condamnat la închisoare în țară, președintele Consiliului Județean Neamț s-a predat, luni, poliției în Bari - Italia. Așadar, Arsene nu va sta după gratii în Italia, ci în arest la domiciliu.

Iniţial, judecătorii din Italia au confirmat mandatul de arestare emis de autoritățile din România în cazul lui Ionel Arsene, după ce acesta s-a predat, însă a contestat măsura, obţinând plasarea în arest la domiciliu. 

Baronul PSD Ionel Arsene se ascundea de aproape trei săptămâni în Italia. Plecase acolo - se pare - pe 4 martie, în concediu, cu 6 zile înainte de sentința despre care știa că urma fie pronunțată. Instanța l-a condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Baronul PSD de Neamț s-a predat luni poliției din Bari, oraș care găzduiește o instanță recunoscută pentru faptul că nu pune în aplicare mandatele de extrădare, potrivit unui român stabilit în Italia.

Ionel Arsene, plasat în arest la domiciliu, în Italia

 

Pe de altă parte, Ionel Arsene ar fi fost „consiliat” în tot acest timp de către interlopi români din Italia.

„A luat legătura din timp, înainte de pronunțarea sentinței, cu un clan de interlopi români din Italia care se ocupă cu astfel de proceduri pentru infractorii români fugiți, în sensul că le fac din timp intrări pe la avocați, într-un cuvânt le pregătesc terenul. Din informațiile mele, clanul acesta l-a ajutat pe Ionel Arsene sa se ascundă după pronunțarea sentinței”, a declarat jurnalistul nemțean Ionuț Corfu.

Ionel Arsene va participa la procesul de extrădare din arest la domiciliu, deşi în România este condamnat la închisoare cu executare. 

De asemenea, nu este exclus ca fostul şef de CJ să execute pedeapsa în Italia, cu atât mai mult cu cât statele din UE privesc cu reticenţă sistemul judiciar din România din punct de vedere al condiţiilor de detenţie. Totodată, faptul că s-a predat în Italia ar putea fi o acţiune favorabilă acestuia în procesul de extrădare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel