Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iohannis a chemat din nou specialiștii la Cotroceni. Se caută soluții pentru criza de la secțiile ATI
WhatsApp
Președintele României, Klaus Iohannis, a chemat miercuri, 18 noiembrie, specialiștii din domeniul sanitar la Cotroceni. Se va discuta pe tema echipamentelor specifice secţiilor de terapie intensivă.

„În ceea ce priveşte situaţia la zi din sistemul sanitar, mâine (azi - n.r.) voi organiza o întâlnire la Palatul Cotroceni cu experţii în domeniu pe tema echipamentelor din spitale, mai specific a celor din secţiile de terapie intensivă, cu referire la sistemele de gaze medicinale şi reţeaua electrică. Ştim că există numeroase probleme în acest domeniu, care impun rezolvarea lor cu prioritate”, a declarat, ieri, Klaus Iohannis. Președintele a precizat că întâlnirea de la Cotroceni a fost convocată pentru a discuta cu guvernanţi, cu specialişti din domeniu, din zona terapiei intensive, despre măsurile care se impun pentru ca o tragedie ca aceea de la spitalul din Piatra Neamţ să nu se mai repete.

„Am convocat şi specialişti în instalaţii, în special în instalaţii sanitare. Lucrurile pot fi rezolvate. Extinderea secţiilor de terapie intensivă în spitale se poate face, evident, cu respectarea normelor în vigoare. Lucrurile care clar trebuie evitate sunt suprasolicitarea unor reţele şi improvizaţiile. Ştiţi foarte bine că improvizaţiile la reţele, în special electrice, sunt deosebit de periculoase, nu doar pentru un spital şi pentru o terapie intensivă, ci şi pentru oricine face astfel de improvizaţie acasă. Deci, tocmai pentru a preveni aceste improvizaţii doresc să pun problema mâine pe tapet şi să găsim soluţii urgente, foarte urgente, fiindcă aici nu este nevoie doar de control, de verificare, este nevoie efectiv de intervenţie, de refacere a unor sisteme, de îmbunătăţire a unor sisteme şi de crearea unor proceduri care pe viitor nu mai permit astfel de acţiuni heirupiste, de mutat azi secţia, mâine injectomatul şi, din toată improvizaţia, iată că au murit oameni”, a precizat Klaus Iohannis. Preşedintele a mai afirmat că a solicitat autorităţilor o analiză a situaţiei reale a contractelor de service şi mentenanţă pentru echipamentele şi aparatura medicală din dotarea spitalelor publice.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel