Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
INUNDAȚIILE fac PRĂPĂD în Spania, Italia și SUA, în zone locuite de mulți ROMÂNI
WhatsApp
Inundaţii istorice în Spania, într-o zonă locuită şi de mulţi români. Şuvoaiele de apă au luat pe sus maşinile şi le-au purtat câţiva kilometri pe străzile oraşelor. Peste Ocean, apa a ajuns în Casa Albă.
Sursa foto: captură Observator

Oraşe întregi din nordul şi nord-estul Spaniei s-au trezit de dimineaţă sub apă, anunță Observator. În câteva ore, o ploaie torenţială a transformat străzile în râuri.

Torenţii puternici au luat cu ei maşini şi au pus copacii la pământ. În unele zone, apa a atins 4 metri, iar pompierii au intervenit să salveze zeci de şoferi surprinşi la volan de natura dezlănţuită.

În regiunea Navarra trăiesc mii de români dar, din fericire, nu există informaţii despre familii afectate de inundaţii.

Autorităţile au decretat stare de alertă în Navarra. Codul roşu nu a ocolit nici Pamplona unde mii de turişti au venit special pentru a se întrece cu taurii pe străzile oraşului.

În Verona, Italia, în schimb, a plouat cu gheaţă. Pe imaginile surprinse de un amator se văd bucăţi de gheaţă cât oul de prepeliţă. Furtuna a durat 15 minute şi, din fericire, nu a făcut victime.

Într-o altă parte a lumii, la Washington, s-a înregistrat a şaptea cea mai umedă zi de iulie din istorie. Apa infiltrată a făcut ca tavanul unei staţii de metrou să se prăbuşească şi le-a dat bătăi de cap şi angajaţilor Casei Albe.

Chiar zona destinată presei din reşedinţa prezidenţială a fost inundată. Echipele de salvare au intervenit pentru a salva mai mulţi şoferi blocaţi în maşini de torentele formate pe străzi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel