Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inundații în mai multe localități din România. Ploi abundente în ultimele ore
WhatsApp
Mai multe gospodării au fost afectate în urma ploilor abundente din ultimele ore. 
Foto: ISU

Ca urmare a precipitațiilor căzute în ultimele ore, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei din trei gospodării, două în orașul Baia de Aramă și una în localitatea Plopi.

Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Baia de Aramă și Stației Strehaia au acționat cu motopompele din dotare, pentru evacuarea apei din curțile celor trei gopodării.

Incepând de sâmbătă, de la ora 14.00, Județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben, valabilă până astăzi, la ora 17.00, ce vizează ploi și ninsori însemnate cantitativ.

Inundații și în Prahova

 

În contextul fenomenelor meteorologice, pe parcursul nopții pompierii  au acționat pentru evacuarea apei din trei locuințe în Bușteni, Azuga și Breaza, și dintr-o anexă gospodarească din Comarnic.

Totodată au acționat pentru degajarea a patru copaci cazuți pe carosabil (Sinaia - drumul spre Cota 1400, strada Cameliei din Ploiești și Provița, Câmpina) și doi stâlpi de electricitate (strada Iazului din Ploiești și Întrarea Hortensiei). Au acționat și pentru îndepărtarea unui panou publicitar în Ploiești, strada Vasile Lupu, care punea în pericol trecătorii. 

În prezent, pompierii acționează pentru evacuarea apei dintr-o locuință in Azuga.

Pompierii intervin și în Vâlcea și Argeș

 

Și în județul Vâlcea pompierii intervin pentru a scoate apa din mai multe gospodării din localitățile Racovița, Brezoi și Horezu.

Un beci a fost inundat pe strada Anton Pan din municipiul Câmpulung, județul Argeș. Intervin pompierii cu o motopompă.

De asemenea, calea de acces spre o locuință este afectată de revărsarea unui pârâu care trece prin zonă străzii Izvor din Câmpulung. Vor interveni autoritățile locale cu un buldoexcavator.

Iar în localitatea Cetățeni apă ar fi intrat într-o curte și ar fi ajuns pe stradă și ar fi colmatat șanțurile. Se va deplasa Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității.

INHGA: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 11 judeţe

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod portocaliu de inundaţii, valabile pe parcursul următoarelor ore, pe râuri din 11 judeţe, respectiv Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Sibiu, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Braşov şi Covasna, scrie Agerpres. 

Conform prognozei de specialitate, până la ora 14:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Tărlung - bazin amonte Ac. Săcele şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Săcele, din judeţele Braşov şi Covasna.

De asemenea, până la ora 24:00, este în vigoare un Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu - amonte S.H. Rovinari, Gilort - bazin superior (judeţul Gorj), Motru - bazin amonte S.H. Târmigani (judeţele: Gorj şi Mehedinţi), Olteţ - bazin superior (judeţele: Gorj şi Vâlcea), Olt - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Cibin - amonte acumularea Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş), Râul Doamnei - bazin superior, Râul Târgului - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Argeş), Dâmboviţa - bazin amonte S.H. Malu cu Flori şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Malu cu Flori - amonte S.H. Râncaciov (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa), Ialomiţa - bazin amonte S.H. Târgovişte, Cricovul Dulce (judeţele: Dâmboviţa şi Prahova), Prahova (judeţele: Prahova şi Ialomiţa), Buzău - afluenţii aferenţi sectorului aval acumularea Siriu - amonte S.H. Măgura (judeţele: Buzău, Covasna şi Prahova).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Vâlcea, Dâmboviţa şi Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel