Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Inflația schimbă clasamentele sociale în Germania: Veniturile de 3.000 de euro te plasează în clasa inferioară
WhatsApp
Fundația Bertelsmann, specializată în cercetarea și dezvoltarea progresului social și economic, a publicat un raport recent despre clasificarea veniturilor în Germania. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

O organizație dedicată cercetării și dezvoltării progresului social și economic în Germania a realizat un top al claselor sociale, luând în considerare impactul inflației actuale asupra veniturilor. Potrivit evaluării efectuate de Fundația Bertelsmann, venitul lunar stabilește în ce categorie de venituri se încadrează angajații.

Pentru persoanele singure, venitul lunar sub 1.500 de euro le situează în clasa inferioară de venituri. Cei care câștigă între 1.500 și 2.000 de euro pe lună sunt considerați parte din clasa de mijloc inferioară. Angajații cu venituri de până la 3.000 de euro lunar fac parte din clasa mijlocie, iar cei cu venituri între 3.000 și 4.000 de euro se încadrează în clasa mijlocie superioară. Veniturile ce depășesc 4.000 de euro pe lună definesc categoria superioară a veniturilor.

Citește și: Chiriile din nordul Germaniei au explodat. Locuitorii alocă jumătate din salarii pentru locuințe

În cazul familiilor, pragurile sunt ajustate. O familie cu un venit lunar sub 3.000 de euro este clasificată în categoria inferioară a veniturilor. Familiile cu venituri de până la 4.000 de euro pe lună sunt considerate parte din clasa de mijloc inferioară, iar cele cu venituri de până la 6.000 de euro sunt incluse în clasa mijlocie. Veniturile între 6.000 și 8.000 de euro lunar definesc clasa mijlocie superioară, iar familiile cu venituri ce depășesc 8.000 de euro pe lună se încadrează în categoria superioară a veniturilor.

Ce înseamnă fiecare clasă?

 

- Clasa inferioară: Persoanele singure cu venituri sub 1.500 de euro și familiile cu venituri sub 3.000 de euro se confruntă cu dificultăți financiare și au resurse limitate pentru acoperirea nevoilor de bază. Nivelul de trai este modest, cu acces restricționat la bunuri și servicii neesențiale.

- Clasa de mijloc inferioară: Persoanele cu venituri între 1.500 și 2.000 de euro și familiile cu venituri între 3.000 și 4.000 de euro au un nivel de trai care le permite să acopere necesitățile esențiale și să aibă o anumită marjă de confort, dar resursele pentru economii și cheltuieli suplimentare sunt limitate.

- Clasa mijlocie: Persoanele cu venituri între 2.000 și 3.000 de euro și familiile cu venituri între 4.000 și 6.000 de euro beneficiază de un nivel de trai confortabil, cu acces la bunuri și servicii de calitate. Au posibilitatea de a economisi și investi regulat.

- Clasa mijlocie superioară: Persoanele cu venituri între 3.000 și 4.000 de euro și familiile cu venituri între 6.000 și 8.000 de euro au un standard de trai foarte ridicat, cu acces la luxoase oportunități de economisire și investiții semnificative.

- Clasa superioară: Membrii acestei clase, cu venituri de peste 4.000 de euro lunar pentru persoane singure și peste 8.000 de euro lunar pentru familii, au un nivel de trai extrem de ridicat, având acces la cele mai exclusiviste bunuri și servicii și dispunând de resurse financiare ample pentru economii și cheltuieli de lux.

Este important de menționat că venitul lunar nu se referă doar la salarii sau pensii, ci include și alte surse de venit, cum ar fi investițiile sau planurile de pensii private, care influențează clasificarea în funcție de clasa socială.

În 2024, salariul minim brut în Germania este de 1.986 de euro pe lună. Această valoare a fost stabilită de guvernul german pentru a oferi un nivel de trai decent și a răspunde nevoilor economice ale lucrătorilor.

--------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel