Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încep studiile clinice ale vaccinului COVID la copiii cu vârste între 12 și 15 din țările defavorizate
WhatsApp
Pfizer a anunţat, vineri, semnarea unui acord cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru câteva zeci de milioane de doze care urmează să ajungă în ţările defavorizate. Dozele vor fi folosite într-un studiu clinic privind vaccinul COVID-19 la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani care au fost înscrişi pe liste speciale.

Studiul, anunţat în luna octombrie a anului trecut, are peste 2000 de participanţi, şi se efectuează pentru a se extinde utilizarea serului pe grupe de vârstă. În prezent, din cauza lipsei informaţiilor din studii, vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani.

Acordul dintre Pfizer şi OMS presupune livrarea, prin programul COVAX, creat de OMS, a 40 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19, cu accent pe ţările defavorizate. "Cele 40 de milioane de doze anunţate azi (n.r vineri) vor fi vândute pe o bază non-profit. Este vorba despre un acord iniţial. Mai multe doze ar putea fi vândute prin programul COVAX în viitor”, a spus CEO-ul Pfizer, Albert Bourla potrivit TheGuardian.

Prin programul COVAX, OMS a semnat acorduri pentru sute de milioane de doze pentru a fi vaccinaţi oameni din ţările defavorizate. Administarea serurilor nu a început încă, pentru că doar Pfizer a care a primit, pănă acum, aprobarea OMS pentru utilizare de urgenţă. "Noul acord cu această companie ar trebui să permită ca vaccinarea să înceapă în februarie, pentru lucrătorii sanitari”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel