Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Incendiile de vegetaţie fac ravagii în Franţa, pe fondul unui nou val de caniculă
WhatsApp
Incendiile de vegetaţie care s-au dezlănţuit marţi în sud-vestul Franţei au distrus 16 locuinţe şi au pârjolit 6.000 de hectare de teren, forţând evacuarea a aproape 6.000 de persoane într-o regiune afectată deja luna trecută de incendii masive, informează Reuters.
Un pompier român din Sibiu, aflat în misiune pe insula Rodos, a fost eroul salvator al unui bărbat rănit într-un accident rutier

Franţa, asemenea restului Europei, se confruntă cu valuri de caniculă şi secetă care au provocat numeroase incendii de vegetaţie pe teritoriul continentului în ultimele două luni.

''Focul este violent şi s-a extins acum în departamentul Landes'', au precizat într-un comunicat autorităţile locale din departamentul viticol Gironde, adăugând că la faţa locului au fost mobilizaţi 500 de pompieri.

Departamentul Gironde din sud-vestul Franţei a fost afectat în luna iulie de două incendii de vegetaţie care au distrus peste 20.000 de hectare de pădure şi au dus la evacuarea a peste 40.000 de persoane.

Şi alte regiuni din Franţa se confruntau marţi cu incendii active, în departamentele sudice Lozere şi Aveyron, unde au ars aproape 600 de hectare de vegetaţie şi unde ministrul de Interne, Gerald Darmanin, urmează să se deplaseze în cursul acestei zile.

Un alt incendiu a izbucnit în departamentul Maine-et-Loire, din vestul Franţei, unde 650 de hectare au fost pârjolite, iar 500 sunt ameninţate de flăcări, potrivit autorităţilor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel