Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini de la protestul fermierilor din Germania: Manifestațiile provoacă tulburări în toată țara / GALERIE FOTO
WhatsApp
Încă din această dimineață, fermierii din întreaga Germanie protestează împotriva politicii agricole a guvernului german. În numeroase orașe și pe autostrăzi au avut loc blocaje considerabile ale traficului. 
Protestele fermierilor din Germania, 8 ianuarie 2024. Sursa foto: STIRIDIASPORA.RO

Poliția a făcut apel la o abordare pașnică, iar protestele fermierilor la nivel național au început cu blocaje la intrările pe autostrăzi și convoaie de tractoare.

2. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-1_25694400.jpeg)

În Mecklenburg-Pomerania de Vest, de exemplu, fermierii din tot landul au blocat cu sute de tractoare drumurile de acces la autostrăzi. Aceștia au fost susținuți de companiile de transport care protestau împotriva creșterii taxei de drum pentru camioane, iar pe A81, în apropiere de Böblingen, în Baden-Württemberg, mai multe tractoare s-au aflat pe autostradă într-o demonstrație neanunțată, potrivit rapoartelor poliției.

3. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-2_36298100.jpeg)

În districtul Cloppenburg din nord-vestul landului Saxonia Inferioară, un drum federal a fost blocat de 40 de vehicule, în timp ce în Saxonia, potrivit poliției, unele bretele de acces la autostradă din zona Dresda erau inutilizabile.

VEZI ȘI: Protest masiv în Germania: Fermierii blochează drumurile, după ce guvernul a redus subvenţiile la motorină - VIDEO

În Bavaria, poliția a raportat blocaje de trafic în multe locuri, de exemplu pentru că drumurile nu puteau fi folosite decât pe o singură bandă sau pentru că erau blocate bretelele de acces la autostrăzi, iar dimineața au existat alte blocaje și obstrucții de trafic cauzate de convoaiele de tractoare care se deplasau cu încetinitorul în aproape toate landurile federale, din sudul Germaniei până în Renania-Palatinat și din Renania de Nord-Westfalia până în Schleswig-Holstein.

4. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-3_44681200.jpeg)

Orașe întregi, izolate de fermierii protestatari. Oamenii nu pot ajunge la serviciu, elevii la școală

 

Sunt proteste și în orașe. La Hamburg și Bremen, primele convoaie mari de tractoare au ajuns în centrele orașelor și au blocat traficul, potrivit poliției. Potrivit anunțurilor de manifestare, 2.000 de tractoare vor să se adune în fiecare oraș. 566 de protestatari cu tractoare, camioane, mașini, camionete și remorci s-au adunat la Poarta Brandenburg din Berlin până la ora locală 10.00, potrivit poliției.

Pe lângă fermieri, la protest au participat și mulți șoferi de autobuze și camioane, iar printre manifestanți se aflau și mulți comercianți. La Munchen, poliția ar fi escortat aproximativ 5.500 de tractoare din regiunea înconjurătoare spre centrul orașului, unde este planificat un miting ulterior.

5. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-4_55725900.jpeg)

Potrivit poliției, "un convoi de 20 de kilometri, format din aproximativ 1.000 de vehicule" s-a deplasat prin Stralsund, în Mecklenburg-Pomerania de Vest. Din Brandenburg, ofițerii au raportat că orașe întregi au fost izolate de fermierii protestatari. Nu există "în prezent nicio posibilitate" de a intra în orașul Brandenburg an der Havel, a anunțat poliția pe serviciul de mesaje scurte X, fostul Twitter.

În Renania-Palatinat, un convoi cu o lungime de 18-20 de kilometri, cu peste 1.000 de tractoare și camioane, se deplasa pe autostrada 63 spre Mainz, capitala landului, potrivit poliției. Prin urmare, autostrada a fost complet închisă. Potrivit poliției, numeroși agricultori care manifestau cu utilaje grele se aflau luni pe șosea și la Düsseldorf, în Renania de Nord-Westfalia.

6. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-5_70654300.jpeg)

Protestele au dus la oprirea producției la uzina VW

 

În timpul protestelor fermierilor, producția la uzina Volkswagen din Emden, în Frisia de Est, a fost, de asemenea, oprită. "Producția a fost oprită astăzi", a declarat o purtătoare de cuvânt a VW. Drumurile spre uzină au fost blocate din cauza protestelor fermierilor. Prin urmare, angajații nu au putut ajunge la serviciu, ceea ce a afectat producția de modele de combustie. Producția de mașini electrice nu este programată să fie reluată decât săptămâna viitoare, după sărbătorile de Crăciun. Nu se știe exact câți angajați au fost afectați de această anulare. Producția este programată să fie reluată marți.

Mai multe ministere de stat ale educației au anunțat că elevii vor fi scutiți dacă nu pot participa la cursuri din cauza protestelor. În districtul Friesland (Saxonia Inferioară), de exemplu, orele de prezență la toate școlile generale și profesionale au fost anulate astăzi din cauza protestelor anunțate, iar președintele sindicatului poliției (GdP), Jochen Kopelke, a făcut apel la cei care participă la proteste să rămână pașnici. "Având în vedere masele de protestatari așteptate, poliția va trebui să acționeze foarte rapid și flexibil în Germania. Cu toate acestea, ea nu este suficient de bine echipată pentru acest lucru", a declarat Kopelke pentru cotidianul Funke Mediengruppe. "Prin urmare, facem apel la pacea și sensibilitatea participanților și, în special, la organizatorii responsabili."

7. -imagine fara descriere- (proteste-fermieri-germani--8-ianuarie-24-foto-stiridiaspora-6_83254100.jpeg)

Președintele Asociației germane a fermierilor (DBV), Joachim Rukwied, a făcut din nou apel la înțelegere din partea celor afectați de acțiunile de blocaj ale fermierilor. Este vorba despre "viitorul familiilor noastre de agricultori" și, de asemenea, despre securitatea alimentară și, prin urmare, despre "viitorul țării noastre", a declarat Rukwied în marja ședinței cu ușile închise a grupului parlamentar CSU din Kloster Seeon. Politica guvernului federal este îndreptată împotriva agricultorilor germani, a spus el. "Se încearcă aici inițierea unui scenariu de lichidare care este absolut inacceptabil", a continuat Rukwied.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel