Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Imagini cutremurătoare cu o româncă cu formă gravă de Covid: „Nu am aer” - VIDEO
WhatsApp
Un medic rezident SMURD din Cluj, dr. Paul Oargă, a postat pe YouTube o pacientă infectată cu noul coronavirus care se afla într-o stare gravă. 
Imagini cutremurătoare cu o româncă cu formă gravă de Covid: „Nu am aer” - VIDEO

Se pare că femeia fusese depistată cu Covid-19 cu o zi înainte de intervenția ambulanței SMURD. În imaginile publicate de dr Paul Oargă, românca susține că nu a mâncat de o săptămână și că are dificultăți de respirație de câteva zile. 

„Spitalele sunt pline, iar. Asta înseamna că o parte din cazurile pe care le avem în teren sunt pacienți confirmați pozitiv cu SARS-COV-2. Există o gramadă de particularități ce pot avea acești pacienți. Doamna din clip, pe lângă o lipsă de aer extremă și o saturație de 69% în aerul atmosferic, avea și disgeuzie. Ce? Disgeuzie, adica perturbarea gustului”, a transmis medicul rezident.

După ce româncei i s-a pus masca CPAP, i-a fost foarte greu să respire și pe filmare se aude cum spune: „Nu mai am aer!”

Un moment dificil, cutremurător, însă care a ajutat-o să-i crească saturația. 

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

 

 

La nivel naţional, există un singur pat ATI liber

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, vineri, că, la nivel naţional, există un singur pat ATI liber, în judeţul Timiş, pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 din categoria celor nerezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2.

„În data de 8 octombrie, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.502 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 320 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 131 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. (...) Atât la nivel naţional, cât şi în municipiul Bucureşti nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale, care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2”, a transmis GCS.

La nivelul întregii ţări, 1.561 paturi ATI sunt ocupate de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Potrivit GCS, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

În procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare, a explicat sursa citată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel