Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ilie Năstase pleacă din România: "Îmi fac bagajele și plec din țara asta. M-au pârât la 112"
WhatsApp
Ilie Năstase a fost prins de polițiștii din capitală sub influența alcoolului la volan, în noaptea de joi spre vineri. Potrivit polițiștilor, fostul tenismen a avut o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. El recunoaște că a „băut două beri” și afirmă, supărat, că va pleca din România din cauza legislației pe care o consideră absurdă.

Ilie Năstase a fost oprit de polițiști pe 18 noiembrie, „în jurul orei 00.00, pe o stradă din sectorul 1 din București. „Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis Poliția într-un comunicat.

Fostul număr unu din istoria ATP a fost sancționat cu o amendă de 1.305 lei și i-a fost suspendat carnetul de conducere pentru 90 de zile.

Ilie Năstase a anunțat că pleacă din România

 

Ilie Năstase a declarat că a băut la prânz două beri, dar seara nu băuse nimic, căci altfel rezultatul ar fi fost mult mai mare. „Noi în țara asta a noastră, frumoasă cum e, nu adoptăm și noi niște legi din astea europene, de bun-simț. Orice țară europeană plus America, cetățeanul din ara respectiv, are voie la un pahar de bere, la două de vin... noi nu încercăm, suntem singura ar, nici Africa nu are așa ceva, în care nu ți se permite. Suntem nebuni cu toșii? De ce nu copiem o lege din Franța, Italia, Spania... Ne uităm și noi peste drum, peste umăr, așa (...) suntem ridicoli“,  declarat Ilie Năstase, în direct, la Antena 3.

Nasty spune că ceea ce l- șocat este că polițiștii l-au oprit după ce a fost pârât, la 112, de o persoană, care i-a informat că a consumat alcool la restaurantul unui hotel din Capitală, motiv pentru care consideră că numărul unic de urgență ar trebui desființat, iar ministrul Sănătății să își dea demisia.

Ilie Năstase: „Îmi fac bagajele și plec din țara asta. M-au pârât la 112“

 

Am aflat de la polițiști. Eu m întrebat cum de au dat de mine.  Domnule Năstase, am primi un telefon de la 112, că a sunat cineva acolo că v-au pârât că ați ieșit de la hotelul H*** și ați consumat alcool acolo. Eu știam că 112 este un număr de urgență, pentru cineva care o problemă mare, nu știam că poate oricine să te dea în ît doar că sună la 112. Au sunat-o pe doamna dispecer de acolo și mi-a zis că ea nu poate să îmi dea numărul celui care a sunat și m-a dat mai departe la dispecera poliței București, care , la fel, mi-a pus legea în față și m-a lămurit. Deci dacă noi la 112, care e număr de urgență pentru cine e în pericol de moarte sau așa ceva, noi luăm apeluri din astea, înseamnă că trebuie să desființeze acel 112, sau domnul ministru să-și dea demisia, că nu-și face treaba.

Nu numai pentru asta sunt supărat și plec din țară, plec din mi multe motive. La noi nu se dorește o țară cu lucruri așezate, bune. (...) Am băut două beri, la prânz, nu mă simt vinovat. Nu am dat peste nimeni, nu am călcat pe nimeni, nu am fost un pericol public, dovadă că mi-au dat amendă, nu mi-au făcut dosar penal“, a mai spus Ilie Năstase.

Ilie Năstase, 76 de ani, a mai fost prins băut la volan. În mai 2018, a fost oprit de Poliție în jurul orei 4:45, pe Șoseaua Nordului din București. La momentul respectiv, polițiștii i-au cerut să fie testat cu aparatul alcooltest, dar Năstase a devenit recalcitrant și a adresat injurii. Ulterior, a fost încătușat și dus la sediul IML pentru recoltarea de mostre biologice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel