Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Greva de vineri a sindicaliștilor din Transporturi ar putea paraliza Italia; chiar și taximetriștii se alătură protestului
WhatsApp
Principalele sindicate din Transporturile din Italia au anunțat o grevă prelungită pentru ziua de vineri, 17 noiembrie. 

CGIL și UIL au confirmat că greva din 17 noiembrie se va desfășura pe parcursul întregii zile, fără a aduce atingere serviciilor minime prevăzute de lege. Garante ceruse reprogramarea opririi în unele sectoare, deoarece, potrivit Autorității, lipsesc condițiile pentru o grevă generală.

Grevă în transportul public din Italia, pe 17 noiembrie. Matteo Salvini gata să intervină: „Țara nu poate fi oprită timp de 24 de ore”

"Comisia nu explică pe ce bază de reglementare a decis că nu este vorba de o grevă generală. Confirmăm disponibilitatea noastră de a adera la indicațiile Comisiei pentru sectoarele de pompieri și transport aerian", au răspuns CGIL și UIL. Mobilizarea va viza funcționarii publici, transporturile și alte sectoare care intră sub incidența Legii 146 din 1990 care reglementează grevele în serviciile publice esențiale, pe lângă ceilalți lucrători din regiunile din Italia Centrală.

În cazul lucrătorilor din regiunile din Italia Centrală, oprirea va fi de opt ore sau de tot schimbul. În timp ce funcționarii publici, lucrătorii din transporturi și din educație vor opri pentru întreaga zi, pe întreg teritoriul Italiei.

 

Vor fi implicate în grevă trenurile, avioanele, autobuzele, metroul?

 

Greva va implica personalul Trenitalia din  Italia, de la miezul nopții până la ora 21.00, vineri, 17 noiembrie. În benzile de garanție, adică între orele 6.00 și 9.00 și între orele 18.00 și 21.00, trenurile vor circula normal. Lista legăturilor garantate poate fi consultată pe site-ul Trenitalia. Același lucru este valabil și pentru Italo, pe site-ul companiei se poate consulta lista trenurilor garantate. Greva va afecta și trenurile regionale, cu excepția perioadelor de garanție. În ceea ce privește transportul aerian, nu există niciun risc de perturbare, deoarece acest sector a fost exclus din grevă. Modalități diferite în orașe pentru oprirea transportului public local (6 ore, împărțite în două benzi de câte 3, în care vehiculele vor circula în mod regulat). La Roma, oprirea se face de la 8.30 la 17.00 și de la 20.00 până la sfârșit.

 

Transportul public: greva afectează toate orașele din Italia?

 

Greva va afecta și transportul public. Este posibil să existe neplăceri și întreruperi pentru cursele de autobuz, metrou și tramvai în majoritatea orașelor italiene, deoarece greva pentru acest sector este națională. Situația este diferită în Milano, unde, pentru a respecta intervalul de zece zile dintre o grevă și alta, angajații Atm nu vor participa la grevă. Ultima grevă, de fapt, datează de vineri, 10 noiembrie. La Roma, în schimb, angajații Atac se vor alătura grevei. Compania anunță că serviciul va fi garantat doar în timpul intervalelor legale (de la începerea serviciului de zi la ora 8.29 și de la 17.01 la 19.59).

 

Taxiurile și feriboturile, blocate de grevă

 

Și taxiurile se vor alătura protestului. Prin urmare, călătoriile în orașe ar putea fi mult perturbate, ținând cont și de transportul public. În cazul taxiurilor, vineri, 17 noiembrie, va exista o abținere totală sau parțială timp de 24 de ore.

Feriboturile, ca și restul sectorului transporturilor, vor fi afectate de grevă. Este posibil să existe perturbări pe parcursul întregii zile, cu excepția perioadelor garantate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel