Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Grecia. Pompierii români, a treia zi de intervenţie în incendiile de vegetaţie din Evia
WhatsApp
Pompierii români intervin marți pentru a treia zi la stingerea incendiilor din zona Spathari, insula Evia, Grecia. Aceștia acționează în zonă cu șase mașini de stingere, două cisterne și o dronă.
A treia zi a intervenției pompierilor români pentru stingerea incendiilor din insula Evia

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), șase pompieri vor avea marți misiunea, la fel ca zilele trecute, de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Încă de la sosirea pompierilor români în zonă, una dintre activitățile derulate cu prioritate a constat în identificarea surselor de apă (hidranți, lac, râu/pârâu) pentru alimentarea mașinilor de stingere.

Potrivit IGSU, o situație deosebită a fost întâlnită luni seară când, la retragerea echipajelor în bază, a fost observat un incendiu pe vârful unui deal abrupt.

„Au fost executate recunoașteri cu o dronă și cu un autoturism cu capabilități off-road, nefiind identificat niciun traseu care să permită apropierea de focare. Având în vedere configurația terenului, precum și vizibilitatea scăzută (noapte), pompierii s-au retras spre bază în jurul orei 24.00. În această dimineață, pentru a avea o imagine de ansamblu, colegii noștri efectuează o recunoaștere din aer a zonei respective, cu ajutorul dronei”, au transmis reprezentanții IGSU.

Conform acestora, având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel