Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germanii sunt avertizați că prețul gazelor se va TRIPLA anul viitor și că ar trebui să economisească deja pentru a putea plăti facturile
WhatsApp
Germanii sunt avertizați că prețul gazelor se va tripla anul viitor din cauza războiului lui Putin din Ucraina și că ar trebui să înceapă să economisească de pe acum pentru a putea plăti facturile la combustibil.

Șeful agenției de reglementare din Germania a spus publicului că ar trebui să înceapă să economisească de pe acum pentru a-și putea permite să își plătească facturile de gaz.

Președintele Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Müller, a declarat despre costul lunar al încălzirii locuințelor că se va tripla cel puțin din 2023.

 

Rusia a redus fluxurile de gaze la începutul acestei luni


Avertismentul vine după ce Rusia a redus fluxurile de gaze către Germania, Italia, Austria, Republica Cehă și Slovacia la începutul acestei luni, în timp ce țările Uniunii Europene se străduiesc să umple din nou instalațiile de stocare cu combustibilul folosit pentru a genera electricitate, a alimenta industria și a încălzi locuințele pe timp de iarnă.

Reducerea livrărilor de gaz rusesc a dus la creșterea prețurilor la energia gazului și există temeri legate de penurii paralizante în această iarnă.

„Pentru cei care își primesc acum facturile de încălzire, ratele se dublează deja - și asta fără a lua în calcul consecințele războiului din Ucraina”, a declarat Müller joi pentru RND.

„Din 2023, clienții de gaz vor trebui să se pregătească pentru o triplare a costurilor lunare, cel puțin”.

Săptămâna trecută, gigantul energetic german Uniper a cerut guvernului un plan de salvare, după ce a dezvăluit că a fost nevoit să cumpere gaze la prețuri spot foarte mari, pe care nu le poate deocamdată transfera clienților săi din cauza unor acorduri contractuale pe termen lung. 

 

Președintele Agenției Federale pentru Rețele: Prețurile la gaze au crescut de până la șapte ori după invazia Rusiei 

 

„Nu toate acestea vor ajunge la consumatori imediat sau în totalitate, dar la un moment dat trebuie să fie plătite. Și de aceea are atât de mult sens să economisiți acum”, a spus Müller.

Întrebat dacă clienții ar trebui să plătească pentru aceste costuri mai mari de achiziție a gazelor prin intermediul unei taxe, Müller a spus că este o 'decizie politică care trebuie cântărită cu mare atenție'.

„Cealaltă opțiune este de a transfera prețurile (către consumatori) și apoi de a-i ajuta pe cei care nu le mai pot suporta”, a adăugat el conform Daily Mail.

Autoritatea germană de reglementare în domeniul energiei a anunțat anterior că Germania a fost nevoită să apeleze la depozitele sale de gaze, diminuând șansele de a avea suficient gaz în depozite în lunile de iarnă cu cerere maximă.

Creșterea prețurilor la energie și reducerea livrărilor rusești au declanșat avertismente de recesiune în Germania și ar putea forța cea mai mare economie europeană să raționalizeze livrările.

 

Germania susține că o situație în care gazul să nu ajungă în casele oamenilor este foarte puțin probabilă

 

Între timp, președintele Emmanuel Macron a declarat joi că Franța își propune să se descurce fără gazul rusesc cât mai curând posibil, în condițiile în care nu se întrevede un sfârșit rapid al războiului din Ucraina. 

Acuzând Moscova că folosește livrările de energie către Occident ca pe 'o armă de război', Macron a declarat într-un interviu televizat că Franța își diversifică deja sursele de aprovizionare cu energie și își constituie stocuri în vederea iernii viitoare. 

„Rusia a început deja să taie livrările de gaze” prin închiderea gazoductului Nordstream 1, a declarat el la postul TF1, referindu-se la întreruperea livrărilor de către Rusia, despre care a spus că a fost din motive de întreținere.

„Acesta este un mesaj foarte clar: Va folosi gazul ca pe o armă de război”, a spus el. „Va trebui să ne lipsim complet de gazul rusesc”.

Se estimează că Franța primește mai puțin de 20% din totalul importurilor sale de gaze din Rusia.

Occidentul așteaptă cu nerăbdare să vadă dacă fluxurile vor fi reluate după ce întreținerea anuală a gazoductului Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania, este programată să se încheie la 21 iulie.

Ucraina și aliații săi au acuzat Rusia că limitează fluxul de energie către Europa prin pretexte false, ca răzbunare pentru sancțiunile impuse în urma invaziei Rusiei în Ucraina, care a început la 24 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel