Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un român, în război cu vecinul său, se „apără“: „Daunele puteau fi mai mari, puteam să sparg un geam“
WhatsApp
În Ainring, o dispută între un român și vecinul său bosniac a escaladat atât de mult încât a ajuns în fața Tribunalului districtual din Laufen. Cu toate acestea, versiunile poveștii diferă.

Românul șomer a reclamat "comportamentul de nemernic" al vecinului său. Pe de altă parte, bosniacul l-a acuzat pe românul de 37 de ani că îi amenință constant copiii. Disputa domestică a escaladat la sfârșitul după-amiezii de 3 octombrie 2022, când românul ar fi lovit cu lesa câinelui său VolksWagenul vecinului. Și, în cele din urmă, a lovit atât de tare încât a lăsat urme.

La tribunalul districtual din Laufen, românul a făcut o declarație verbală oarecum neconvențională. El era supărat "că ușa era mereu deschisă". Bosniacul și soția sa ar fi întâmpinat această critică "agresiv", tatăl lor chiar l-a scuipat în cap. Românul în vârstă de 37 de ani a negat acuzațiile de insultă și daune materiale, dar a ales formulări cel puțin înșelătoare: "Daunele puteau fi mai mari. Puteam să sparg un geam“, a spus el. Chiar și avocata sa apărării, Katharina Pilsel, a văzut "o problemă în asta". 

Germania. Un român, în război cu vecinul său, se „apără“: „Daunele puteau fi mai mari, puteam să sparg un geam“

 

Vecina bosniacă descris cum inculpatul a închis ușa de la intrare și a blocat-o afară cu copiii ei. Din spatele casei, ea a perceput o ceartă. Acolo, soțul ei aflat în mașină și românul se confruntaseră unul cu celălalt. În timp ce românul susținea că vecina îi arătase „două degete mijlocii“, femeie de aceeași vârstă a relatat că inculpatul a mers "provocator" cu bicicleta atât de aproape de ea, încât i-a atins geaca. Apoi, românul i-ar fi arătat un "deget" înainte ca, după un "schimb de cuvinte, adică insulte reciproce", să arunce lesa câinelui său spre VW și să o împingă împotriva mașinii. 

În sala de judecată, românul a susținut că a "doar a amenințat" cu o acțiune împotriva mașinii. Afirmația că ar fi atins mașina a fost "atât de înșelătoare". De fapt, poliția găsise acolo niște lovituri. 

Cei doi soți bosniaci nu au căzut de acord dacă o zgârietură în mașină a existat înainte. Partea vătămată a raportat cel puțin doi martori din cartier care au văzut ce s-a întâmplat. Proprietarul VW vrea să afle numele acestora pentru a le putea descrie observația la o viitoare întâlnire. "Nu putem încheia astăzi", a remarcat avocatul apărării Pilsel, "decât dacă recunoaște".

Dar românul a susținut: "Nu s-a întâmplat așa". Înainte ca judecătorul Christian Daubner să suspende audierea principală, a spus în direcția acuzatului: "Am văzut deja pe video". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel