Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania plătește alocații de sute de milioane de euro copiilor aflați în străinătate. Românii, locul 2 în topul beneficiarilor
WhatsApp
Suma plătită de statul german pentru alocațiile copiiilor aflați în străinătate se ridică la 4,2 miliarde de euro, din 2010 până în 2023. Aceștia sunt copii care au un părinte care lucrează în Germania și au dreptul de a primi alocație din această țară, indiferent de locul în care se află. 
Copiii au dreptul la alocație dacă unul dintre părinți lucrează în Germania (Foto: Freepik)

Suma alocațiilor pentru copii transferată în străinătate crește de la an la an. Din 2010, aproximativ 4,2 miliarde de euro din alocațiile pentru copii au fost transferate în conturi străine, arată datele Agenției Federale a Muncii, care au fost solicitate de deputatul AfD René Springer.

În timp ce în 2010 suma era de puțin sub 35,8 milioane de euro, aceasta a crescut de-a lungul timpului de la 128,4 milioane de euro (2013) la 402,1 milioane de euro și acum la 525,7 milioane de euro (2023). Astfel, în ultimii 13 ani, statul german a plătit puțin sub 4,2 miliarde de euro alocații copiilor din străinătate. 

Pentru comparație, potrivit Institutului german pentru afaceri urbane, valoarea totală a restanțelor de investiții pentru centrele de zi din Germania este de puțin sub 12 miliarde de euro. Mai mult de o treime din costuri ar fi acoperite de cele 4,2 miliarde de euro care au plecat în străinătate din Germania de-a lungul anilor, scrie publicația Nius.de.

Tot mai mulți cetățeni români primesc alocații pentru copii


Anul trecut, transferurile în străinătate au depășit pentru prima dată bariera de 500 de milioane. Un total de 525,7 milioane de euro au intrat în conturi care nu erau deschise la o instituție financiară din Germania. 

O mare parte din banii pentru 2023 au fost transferați în conturi poloneze de către Agenția Federală pentru Ocuparea Forței de Muncă responsabilă (252 milioane de euro). Pe locul al doilea s-au aflat copiii cu cetățenie română (aproape 51 de milioane de euro). Aceștia au fost urmați de copiii din Republica Cehă (39.866.013 euro), Franța (33.421.781 euro) și Croația (22.646.853 euro).

Valoarea actuală a alocației pentru copii, numită Kindergeld, este de 250 de euro. Orice persoană care este cetățean al UE are dreptul la acesta pentru copiii săi dacă muncește și plătește taxe în Germania. 

Cu toate acestea, orice persoană care este cetățean al unei țări cu care Germania are un acord corespunzător primește, de asemenea, plățile de transfer. Printre acestea se numără Turcia, Serbia și Maroc.

Cu toate acestea, beneficiarii plăților nu trebuie să fie neapărat copii rezidenți în străinătate. De exemplu, aceștia pot fi și beneficiari de plăți naționale cu un cont bancar în străinătate, mai scrie sursa citată. 

 

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel