Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Noi măsuri de economisire a energiei anunţate de ministrul economiei, Robert Habeck
WhatsApp
În Germania, ţară care depinde în proporţie considerabilă de gazul rusesc, ministrul economiei, Robert Habeck, a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. 

Acestea includ, între altele, restricţii pentru gospodăriile private, cum ar fi interzicerea încălzirii piscinelor private cu gaz în timpul iernii sau scăderea temperaturii în apartamente în sezonul rece. Restricţiile sunt echilibrate prin măsuri de sprijin pentru consumatorii casnici. Habeck a explicat că Germania trebuie să se aştepte în orice moment la o reducere a cantităţii de gaze furnizate de Rusia sau chiar la sistarea în totalitate a livrărilor.

Habeck a declarat că reluarea livrărilor de gaz după încheierea lucrărilor de întreţinere la conducta Nord Stream 1 din Marea Baltică nu poate ascunde faptul că Rusia s-a dovedit a fi "un furnizor de energie nesigur". Moscova foloseşte dependenţa Germaniei de gazele naturale ruseşti ca armă politică, a explicat oficialul federal.

În prezent, Rusia livrează prin Nord Stream 1 între 30 şi 40% din volumele convenite. Pentru o bună pregătire în vederea iernii, nivelurile minime de umplere a instalaţiilor de stocare a gazelor vor fi din nou majorate. Încă de la 1 septembrie, operatorii vor fi obligaţi să aibă cel puţin 75% din depozite pline, iar la 1 noiembrie nivelul să ajungă chiar la 95% din capacitatea maximă.

Germania. Noi măsuri de economisire a energiei anunţate

 

Pe lângă centralele electrice pe bază de cărbune, care au fost deja reactivate, centralele electrice pe bază de lignit urmează să fi repuse în funcţiune de la 1 octombrie, pentru a reduce cantitatea de gaze utilizată pentru producerea de electricitate. În pofida criticilor opoziţiei şi a unei părţi a presei, Habeck continuă să respingă prelungirea duratei de funcţionare a celor trei centrale nucleare încă active.

Cantităţile maxime de alimentare pentru centralele solare şi cele de biogaz vor fi majorate, iar transportul de cărbune şi petrol va avea prioritate pe calea ferată şi maritimă, pentru a putea aproviziona centralele electrice cu combustibilii necesari în caz de urgenţă. De asemenea, prin măsuri suplimentare, gospodăriile private, întreprinderile şi angajaţii vor fi obligaţi să economisească mai multă energie. De pildă, încălzirea piscinelor private cu gaz va fi interzisă iarna, a anunţat Habeck. El a precizat că nu are în vedere instituirea unei "poliţii a căldurii", care să verifice dacă cetăţenii respectă interdicţiile.

Ministrul a amintit însă de reglementările din timpul pandemiei, când petrecerile private au fost limitate temporar la un număr maxim de persoane. Habeck a explicat că poliţia nu a controlat întreaga zonă, ci a reacţionat la reclamaţiile vecinilor.  Nu cred că poliţia va vizita toţi proprietarii de piscine pentru a verifica dacă acestea sunt calde. Nu aş vrea să trăiesc într-o ţară în care cetăţenii sunt hărţuiţi şi verificaţi“, a spus Habeck, titrează Rador.

Sălile mari sau holurile, neîncălzite

 

Companiile nu ar trebui să mai încălzească încăperi şi suprafeţe, cum ar fi sălile mari sau holurile, în care nu este prezent nimeni în permanenţă. Acest regulament va fi obligatoriu în clădirile publice. De asemenea, regulamentele din contractele de chirie care prevăd o anumită temperatură minimă la care trebuie încălzit apartamentul, chiar şi iarna, vor fi suspendate. În plus, în viitor, sistemele de încălzire vor fi verificate din punct de vedere al eficienţei, iar pentru aceasta vor fi stabilite termene rezonabile.

Să mai spunem că, vineri, cancelarul Olaf Scholz şi-a întrerupt vacanţa în regiunea Allgäu pentru a anunţa la Berlin un pachet de ajutor pe fondul crizei energetice, dar şi salvarea furnizorului de gaze Uniper. Potrivit experţilor, salvarea Uniper este costisitoare, fapt ce va fi resimţit de cetăţeni, asta deoarece, în viitor, furnizorului de gaze naturale i se permite să transfere costurile suplimentare drastic crescute la achiziţionarea de gaze naturale către clienţi, servicii publice municipale, furnizori regionali, companii industriale.

Nu întâmplător Scholz a promis germanilor că nu vor rămâne singuri, guvernul planifică, între altele, o reformă a alocaţiei pentru locuinţe şi o alocaţie permanentă pentru încălzire. O astfel de subvenţie a fost disponibilă anul acesta, ca o măsură unică de ajutor pentru beneficiarii de ajutoare pentru locuinţe. Scholz a mai explicat şi că, în timpul crizei actuale, oamenii care nu-şi pot plăti chiria ori facturile la electricitate şi încălzire trebuie să se bucure de protecţie juridică./dstanesc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel