Companii farmaceutice din întreaga lume efectuează studii clinice avansate, fiecare cu zeci de mii de participanţi, iar unele dintre ele se aşteaptă să afle până la sfârşitul anului dacă vaccinurile lor împotriva COVID-19 sunt eficiente şi sigure.
Klaus Cichutek, şeful Institutului Paul Ehrlich (PEI) din Germania, a declarat pentru grupul de presă Funke că datele din faza I şi II de testare au arătat că unele vaccinuri au declanşat un răspuns imun împotriva coronavirusului.
"Dacă datele din faza III de testare demonstrează că vaccinurile sunt eficiente şi sigure, primele vaccinuri ar putea fi aprobate la începutul anului, eventual cu condiţii incluse", a declarat el.
"Pe baza asigurărilor producătorilor, primele doze pentru persoanele din Germania vor fi disponibile la acel moment, în concordanţă cu priorităţile stabilite de Comitetul permanent pentru vaccinare", a declarat Cichutek, referindu-se la grupul care formulează recomandări pentru utilizarea vaccinurilor autorizate în Germania.
Peste 22 de milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, după apariţia epidemiei în China la sfârşitul anului trecut. COVID-19 a provocat aproape 800.000 de decese la nivel global.
Mai multe companii farmaceutice, între care Moderna, AstraZeneca şi Pfizer, afirmă că se aşteaptă să producă fiecare peste un miliard de doze de vaccin anul viitor.
Firma germană de biotehnologie CureVac nu a exclus un proces rapid de aprobare pentru potenţialul său vaccin şi se aşteaptă ca acesta să ajungă pe piaţă până la jumătatea anului 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News