Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gelu Duminică, după lansarea candidaturii lui Iohannis: "Asta ar fi surpriza politică a anului"
WhatsApp
Sociologul Gelu Duminică transmite un mesaj, după ce a participat la lansarea candidaturii la alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis. 

"Am fost aseară invitat la lansarea dlui Iohannis. Vreo 500 de oameni din care cred mai bine de jumătate erau din zona ne-politica. Dupa știința mea, este pentru prima data când un candidat se lansează și în fata societății civile.

In plus, îmbucurător este faptul ca din cei 6 vorbitori, 4 au fost din zona neîncartiruită politica (diplomație și relații internaționale, mediul de business, și educație). Si acest lucru este o premiera pentru politica romanească. Pentru Președinte nu neapărat, domnia sa fiind, de departe, cel mai deschis Președinte al României în relație cu mediul asociativ de pana în acest moment.

Am citit mai toate platformele program la care am avut acces și trebuie sa recunosc ca cea al dlui Iohannis mi s-a părut cea mai închegata, realista și ancorata în mandatul prezidential. Cu toate acestea, sunt niște întrebări care pot fi ridicate atunci când ne gândim la modul în care președintele poate influenta infrastructura de transport (par example) și dacă nu cumva aceste măsuri sunt mai degrabă menționate acolo din rațiuni populiste. In schimb, zona de politica externa și diplomație este foarte, foarte bine construita.

Nu în ultimul rând, ma bucur ca Președintele și-a asumat, încă o data, zona de incluziune și incluzivitate educationala. Sper sa poată avea și un guvern cu care sa poată colabora în acest domeniu mult mai serios decât s-a întâmplat în ultimii ani.

Am observat, deasemenea, ca sloganul campaniei nu mai este "Pentru o Românie Normala", slogan care adus după sine acronimul PORN, ci "Împreună pentru Romania Normala", schimbare care mie mi-a plăcut pentru ca mi-a arătat un om care schimba atunci când își da seama ca a greșit.

Nu mi-au plăcut unele speach-uri care au sunat a "laudatio", uneori vădit exagerat, însă impresia finala cu care am plecat a fost una pozitiva. Si nici optimismul exagerat, care poate fi ușor confundat cu aroganta, a unor liberali cu care am stat de vorba.

Si după întâlnirea de aseară spun ca dacă dl Orban reușește sa treacă guvernul din prima, este clar "cel mai tare" om politic actual, fiind surpriza politica a anului. Personal cred ca nu va trece, însă dacă se va întâmpla, a doua zi scriu un laudatio la adresa lui Ludovic Orban.

Oricum, PNL pare a se deschide către societatea civila. Si asta nu are cum sa nu îmi placa, atât timp cât rolul sau este întărit pentru a contrabalansa puterea statului fără ca aceasta sa-și dorească sa-i ia locul!", este mesajul postat pe Facebook de Gelu Duminică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel