Nouă milioane de gospodării cu venituri scăzute vor beneficia de aceşti bani.
Ministrul economiei Bruno Le Maire anunţase deja anterior că va implementa măsuri de limitare a creşterii chiriilor.
Anunţurile preced proiectul de lege privind puterea de cumpărare, îndelung promis de guvernul premierului Elisabeth Borne, potrivit Mediafax, și care urmează să fie prezentat Consiliului de Miniștri pe 6 iulie.
Mai multe măsuri sunt luate în considerare, potrivit unei scurgeri de informații din proiectul de text legislativ. Printre acestea se numără o creștere cu 4% a prestațiilor sociale, cum ar fi pensiile și ajutoarele familiale. Cu toate acestea, o astfel de majorare nu va reuși să facă față inflației de 7% așteptată până în septembrie anul viitor.
Proiectul de lege ar trebui, de asemenea, să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) să ofere scheme de participare la profit, permițând angajaților să primească un bonus atunci când compania are rezultate bune.
Într-un interviu acordat EURACTIV, Eric Coquerel, deputat al alianței de stânga NUPES și candidat la președinția Comisiei de finanțe, a anunțat că coaliția sa va depune un proiect de lege de "urgență socială" alături de cel al guvernului.
El a adăugat că acesta ar trebui să includă o creștere a salariului minim la 1.500 de euro și un sistem de venit garantat pentru elevii din școlile profesionale.
Partidul de extremă-dreapta Rassemblement National al lui Marine Le Pen solicită, de asemenea, o reducere a TVA-ului la carburanți, după cum a declarat pentru EURACTIV France Jean-Philippe Tanguy, de asemenea candidat la comisia de finanțe.
Problema modului de finanțare a unei astfel de facturi rămâne întreagă. Întrucât Franța a atins "nivelul de alertă" în ceea ce privește finanțele publice, potrivit lui Le Maire, se așteaptă ca proiectul de lege privind "puterea de cumpărare" să genereze cheltuieli suplimentare de 20-25 de miliarde de euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News