Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa. Arme, muniţie şi obiecte neonaziste, descoperite de vameși. "Am găsit un adevărat arsenal"
WhatsApp
Numeroase arme și muniţie au fost descoperite weekendul trecut în Normandia, nordul Franţei, în timpul unei percheziţii efectuate de vameşi francezi.

Numeroase arme, muniţie şi "obiecte cu svastică" au fost descoperite weekendul trecut în departamentul Eure din Normandia, nordul Franţei, în timpul unei percheziţii efectuate de vameşi francezi, informează France Presse, preluată de Agerpres. Percheziţia a avut loc în mediul rural din Normandia, totul după arestarea a doi bărbaţi în vârstă de 25 de ani care au refuzat un control vamal, a precizat procurorul din Evreux, confirmând o informaţie din ziarul Le Monde.

De asemenea, magistratul a adăugat că unul dintre cei doi bărbaţi este caporal în Regimentul 35 Infanterie Belfort (Territoire-de-Belfort) din estul Franţei.

Potrivit magistratului, "mai ales percheziţiile efectuate ulterior au fost interesante: erau acolo un arsenal, multă muniţie şi obiecte cu svastică", a adăugat acesta. Astfel, armele au fost găsite ascunse într-un hangar aparţinând bunicului unuia dintre cei doi indivizi.

Cu toate acestea, magistratul nu a precizat numărul de arme confiscate, însă potrivit cotidianului Le Monde, este vorba despre 130 de arme, inclusiv puşti de asalt AR-15 şi AK-47, două pistoale-mitralieră, pistoale, 200 kilograme de muniţie diversă, grenade, cinci cartuşe de 20 mm pentru mitraliere de avioane.

Potrivit parchetului, cei doi bărbaţi se află încă în arest în cadrul unei anchete privind infracţiuni referitoare la legea deţinerii armelor, scrie Agerpres.

 

O uriașă rețea de traficanți de persoane, destructurată. Printre membri erau și români: Făceau profit de milioane de euro

 

Recent, o altă descoperire șocantă a avut loc în Franța, după ce un grup de 15 contrabandişti, români, pakistanezi și vietnamezi, a fost arestat la Dunkerque de autorități, la strâmtoarea dintre Regatul Unit şi Franţa. Aceștia sunt suspectați că au încercat să introducă ilegal sute de migranți în Marea Britanie, relatează agenția de presă AFP.

Rețeaua a căutat migranți în lagărele din Great Saints (nordul Franței) și i-a dus în Marea Britanie cu barca. Aceste bărci au fost aduse pe coasta franceză din China, prin Turcia și apoi Germania, potrivit nieuwsblad.be.

Potrivit anchetei, care a început în octombrie 2020, rețeaua a transferat „cel puțin 250 de persoane pe lună” în Marea Britanie. Au folosit patru bărci de tip „zodiac”, cu care au putut fi transportate aproximativ 60 de persoane o dată. Toți acești oameni au plătit un „preț de pachet” pentru a ajunge în Marea Britanie. În acest fel, contrabandiştii au făcut un profit de aproximativ trei milioane de euro. 

La mijlocul lunii noiembrie, nu mai puțin de 13 persoane au fost arestate și puse sub acuzare pentru introducerea ilegală de migranți într-o bandă organizată și asociație criminală din Dunkerque, a informat Le Parisien ieri. Toți sunt din România, Vietnam sau Irak și se crede că ar fi aparținut uneia dintre cele mai mari rețele de contrabandiști, care au trimis migranți în Regatul Unit. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel