Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu: „Risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde de lei“
WhatsApp
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a acuzat, duminică, că ”risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani”.

Ministrul d resort mai spune să că guvernarea ”toxică” a social-democraților a avut intenția să ducă România cât mai departe de UE și zona euro.

”Să nu uitam ce a însemnat guvernarea toxica PSD:
- creșterea dobânzilor de la 0.8% la peste 5%. Asta în timp ce în restul Europei dobânzile scădeau.
- trecerea de la deflație la cea mai mare rata a inflației din UE
- cel mai mare deficit bugetar din UE. În UE sunt astăzi 12 țări cu surplus bugetar printre care și Grecia.
- creșterea deficitului comercial. Importam mai mult decat exportam.
- creșterea defictiului de cont curent.
Risipa și furtul din banul public făcut de PSD a adăugat la datoria publică 75 de miliarde lei în acești trei ani. Partea proastă este că 65 de miliarde lei trebuie plătiți de guvernarea 2020-2024. Mai simplu toți indicatorii macro care sunt folosiți pentru a testa sănătatea unei economi s-au înrăutățit. Toți”, a scris pe Facebook Florin Cîțu.

El a precizat că aceștia sunt și indicatorii care sunt luați în calcul atunci când se analizează oportunitatea trecerii la moneda euro.

”Guvernarea PSD a îndepărtat Romania de acest obiectiv. Este evident că PSD a avut intenția să duca Romania cât mai departe de UE și zona euro”, a adăugat ministrul de Finanțe.

El a prezentat și măsurile PNL din ultimele trei luni, apreciind că dobânzile scad, moneda națională este stabilă, prețurile sunt stabile, investitorii au încredere.

”Am plătit facturi către sectorul privat pe are PSD nu le plătise de ani buni. Statul trebuie să fie un partener corect cu sectorul privat daca dorește să aibă în partea cealaltă un partener corect. Am redus deficitul bugetar și implicit reducem deficitul de cont curent. Începem proiectele de infrastructura rutiera majore. Reformam aparatul administrativ. Nu ne oprim aici! Obiectivele pe termen mediu sunt clare- disciplina și consolidare fiscala, echilibru bugetar, contribuția mai mare a invesitiilor la creșterea economica, reducerea deficitului comercial și reducerea deficitului de cont curent, transparenta, predictibilitate. Eliminam risipa si furtul din banul public. Doar o economie sănătoasă, fară dezechilibre, poate livra bunăstare pentru toți romanii. #RomaniiTrebuieSaStie”, a conchis Cîțu, citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel