Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetițele stropite cu otravă de bunica lor, despărțite după externare: Mama, întoarsă din Germania, le-a luat pe două dintre ele acasă
WhatsApp
Minorele intoxicate pe 5 iunie 2021, după ce bunica le-a spălat pe păr cu o substanță toxică de uz veterinar, au fost despărțite la externarea din spital.Două dintre ele, cele mai mici, au fost luate de mamă. Cea de-a treia  fost dată în plasament. Femeia locuiește acum cu iubitul ei, care este fratele tatălui celei de-a treia fetițe, cu care femeia avusese o relație anterior. 

Cele trei fete din Țibănești, județul Iași, care au ajuns de urgență la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanță toxică, de uz veterinar, de către bunica aflată într-o stare avansată de ebrietate au fost externate, însă nu toate au ajuns acasă. Fetele au fost despărțite la externare, ele făcând parte din familii diferite. Două dintre cele trei fete sunt surori vitrege, au aceeași mamă, dar tați diferiți.

La sfârșitul săptămânii trecute, mama a două dintre minore s-a întors din străinătate pentru a le recupera. Fetele de 6 și 9 ani au ajuns în grija mamei, Mădălina D., iar cea de-a treia fată, de 11 ani, se află în asistență maternală. Cătălin G., tatăl minorei de 11 ani, plânge și spune că face orice să își aducă fata acasă. Lucrurile se complică, deoarece acesta este recidivist.

Mama, întoarsă din Germania, le-a luat pe două dintre fetițele otrăvite acasă

 

Mădălina are 25 de ani și a fost plecată în Germania, iar acum s-a întors de urgență acasă pentru a recupera fetele care riscau să ajungă în grija unui asistent maternal. Femeia nu a vrut să comenteze cele întâmplate. Ea trăiește acum în concubinaj cu fratele fostului său soț, Cătălin. Mama și cele două fete locuiesc într-o casă închiriată, unde minorele au locuit cu bunica lor cât mama a fost plecată. Cea de-a treia fată implicată în tristul eveniment are 12 ani și, din nefericire, aceasta nu s-a întors acasă cu celelalte două fetițe.

„Fetele au fost externate din spital la finalul săptămânii trecute. Cele două surori vitrege, de 6 și 9 ani, s-au întors în comuna Țibănești din județul Iași, acasă la mama biologică. Femeia s-a întors din Germania pentru a avea grijă de ele și va fi supravegheată de asistentul social din localitate pentru a se stabili dacă fetele sunt îngrijite corespunzător. Fata de 12 ani, care provine dintr-o altă familie, în care tatăl este recidivist, iar ea era în plasament la bunică, a ajuns în grija unui asistent maternal, după ce a fost externată”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Mama fetițelor l-a lăsat pe fostul soț pentru fratele lui

 

Cătălin G., fostul soț al Mădălinei și fratele actualului iubit al femeii, este tatăl fetiței de 12 ani, dar fetița a ajuns în grija unui asistent maternal, tatăl fiind recent eliberat din închisoare și având cazier.

„Fosta mea soție, Mădălina D., are două fete, iar fratele meu a luat-o așa, cu doi copii. Eu nu am avut niciun copil cu ea, dar am o fată dintr-o altă căsătorie. Mama fetei ne-a părăsit de când cea mică avea doar 8 luni. Eu o iubesc din tot sufletul și am avut grijă de ea de când era foarte mică. Am rămas singur cu un bebeluș, dar părinții mei m-au ajutat să o cresc. Voi merge chiar astăzi la Iași, unde voi depune toate actele necesare în care să demonstrez că pot să am grijă de fată. O iubesc și o vreau acasă. Nu pot să dorm noaptea, că mă gândesc doar la ea. Fata mea a fost în plasament la părinții mei, deoarece eu am fost arestat.

În urmă cu ceva timp a fost un conflict în centrul satului în care m-am băgat și eu și am ajuns să fac pușcărie. M-am eliberat în urmă cu un an și am cazier, din această cauză nu vor să-mi dea fata înapoi. Eu voi merge până în pânzele albe să o aduc acasă. Nu știu cum s-a ajuns aici. Fetele Mădălinei aveau păduchi, mama a vrut să le spele, le-a spălat cu o soluție de oi și din greșeală a fost implicată și fata mea. Ele sunt verișoare, nu surori. Eu am mers la mama mea acasă, unde le-am găsit pe toate trei plângând și am sunat la 112”, a declarat Cătălin G, tatăl fetei de 12 ani, citat de BZI.ro

Vezi și:  A murit şi cea de-a treia fetiţă din Braşov, spălată de mamă pe cap cu Tomoxan. Copila s-a stins la o zi după surioarele ei

Reamintim că trei fetiţe de trei, opt, respectiv 11 ani dintr-o comună ieşeană s-au intoxicat cu o substanţă, după ce au fost spălate pe cap cu o soluţie de către bunici, ele fiind transportate cu elicopterul SMURD la spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute. Fetiţele sunt originare din satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, tatăl copilelor sesizând la numărul de urgenţă 112 că acestea au fost intoxicate cu o soluţie, după ce au fost spălate pe cap de către bunici. Până la sosirea elicopterului SMURD şi a cadrelor medicale, părinţii au fost sfătuiţi să le spele pe fetiţe cu apă din abundenţă în zona capului.

 La sfârşitul lunii mai, trei copii din localitatea braşoveană Ungra au murit după ce mama lor i-a spălat pe cap cu Tomoxan, pentru a scăpa de păduchi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel