Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetiță de doar doi anișori, ucisă de dădacă. Micuța a fost bătută până la moare și înjunghiată de zeci de ori cu furculița
WhatsApp
O fetită de aproape 2 ani a fost ucis de o tânără în grija căreia fusese lăsată de mamă. Tragedia s-a produs în acest weekend. Oamenii legii din comuna Paşcani, raionul Hâcești, Republica Moldova au fost alertați pe 30 octombrie, în jurul orei 17:30, de mama copilului.
foto ILUSTRATIV

„Inițial era vorba despre dispariția unui copil de 1 an și 10 luni. A fost alertată poliția pentru a stabili circumstanțele dispariției.  Astfel, a fost stabilit că dispariția a avut loc într-un alt apartament decât cel menționat de mamă. Pe data de 27 octombrie, copilul a fost lăsat temporar la o cunoștință a mamei, aceasta fiind la muncă. Inițial, Poliția a fost anunțată că minora a fost preluată de rude, însă agenții au constatat că fetița nu fusese preluată de aceste persoane”, a declarat Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției.

În cele din urmă, oamenii legii au constatat că a avut loc o crimă. A fost identificat și locul unde a fost aruncat corpul copilului. Crima  a fost săvârșită de o bonă de 19 ani, împreună cu iubitul său. Cei doi au fost reținuți.

„Cu regret am stabilit că situația de risc în care se afla copilul în familia mamei era cunoscut de mai mult timp. Poliția de mai multe ori a aplicat măsuri de sancționare asupra mamei, răspundere contravențională pentru educare necorespunzătoare. Au mai fost efectuate sesizări către autoritățile specializate în domeniu”, mai spune Podarilov, citat de stiri.md.  Reprezentantul Procuraturii a menționat că suspecții de crimă riscă 15-20 de ani de închisoare sau detenție pe viață. Totodată, cei doi suspecți vor fi supuși unui control psihiatric.  

 

Detalii șocante despre crima comisă cu sânge rece

 

 

"Sora mea a sunat, joi seara, şi a rugat-o pe femeia care avea grijă de fetiţă să i-o arate. Femeia i-a spus că fetiţa mănâncă, dar sora mea a auzit că copilul plângea tare. A întrebat-o ce e cu fata, iar femeia care avea grijă dea ea i-a spus că a căzut şi s-a lovit de masă", a menţionat mătuşa fetei.

Poliţia a fost însă alertată abia sâmbătă, iar duminică, copilul a fost găsit mort. Expertiza preliminară a arătat că fetița a fost bătută până la moarte şi înjunghiată de cel puţin 10 ori cu o furculiţă în spate.

"Nu m-am aşteptat niciodată... în ce situaţie a ajuns copila, câtă durere a suportat până a murit. Ea a fost chinuită, numai Dumnezeu ştie", a declarat bunica fetei.  Bunica copilului spune că o cunoştea pe femeia care i-ar fi ucis nepoata: "Se purta frumos, nu era ea să întoarcă cuvinte, să facă, era fată la rândul ei. Ce i-a dat acum prin cap nu pot să vă spun... ", relatează publika.md.

Femeia mai spune că a vrut să-și crească nepoata, dar autorităţile nu i-au permis: "Fata a stat mult la mine şi eu am vrut să o întreţin eu. Aici e de vină primarul, eu m-am rugat de el. Fata era la Chişinău şi nu vroia să-mi dea mie fata. M-am rugat la domnul primar, şi la Asistenţa Socială m-am rugat să-mi facă o procură, că legea nu dă voie să ţii copilul nedocumentat. Nu au vrut să-mi facă, au spus că nu se poate...".

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel