Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explicația Mariei Grapini după ce a votat negativ la înființarea unui tribunal pentru Rusia: "Mi s-a blocat tasta"
WhatsApp
Europarlamentarul român Maria Grapini susține că votul negativ pe care l-a dat proiectului de înființare a unui Tribunal special pentru Rusia a fost o eroare pe care a corectat-o ulterior. 

Care este explicația Mariei Grapini pentru votul negativ dat în Parlamentul European la rezoluția pentru înființarea unui Tribunal special pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei? "Mi s-a blocat tasta".

Ea precizează că și-a schimbat votul, pentru că regulamentul permite.

"Votul meu la ora 12.37 este în favoarea rezoluției. Am corectat deoarece mi s-a blocat tasta și pe regulament avem la dispoziție 72 de ore să schimbăm votul dacă a fost greșit”, a comentat Maria Grapini la o postare de pe Facebook.

Ea fusese întrebată de ce a votat împotriva instituirii unui Tribunal Internațional Special pentru agresiunea Rusiei în Ucraina.

Parlamentul European a votat, joi, cu majoritate de voturi pentru înființarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei, a anunțat eurodeputatul PMP Eugen Tomac: „Putin trebuie să răspundă pentru fiecare viață distrusă și fiecare destin frânt”.

Parlamentul UE vrea crearea unui tribunal internaţional pentru crimele de război din Ucraina

 

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie care are caracter de recomandare prin care cere înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru judecarea crimelor de război din Ucraina, informează agenţia DPA.

Potrivit rezoluției adoptate de Parlamentul European, o instanță judiciară specială ar trebui să fie creată de către Curtea Penală Internațională (CPI) pentru a investiga crime de război comise în Ucraina. Aceasta este o recomandare neobligatorie, adresată unei instanțe din afara Uniunii Europene. Curtea Penală Internațională investighează deja aceste crime.

Această decizie a Parlamentului Uniunii Europene a fost primită cu entuziasm de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a cerut sprijin pentru constituirea acestei instanțe.

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHCR) a raportat că, cel puțin, 7.031 de civili au murit în confruntările militare din Ucraina din februarie 2022. Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) raportează doar decesele și nu atribuie responsabilitatea uneia sau alteia dintre părțile beligerante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel