Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Evaziune masivă în Prahova. Un grup infracțional a luat aproape 3.000 de telefoane de la o firmă, pentru "membrii de sindicat"
WhatsApp
10 persoane sunt audiate la Ploiești într-un dosar de evaziune. Un grup infracțional e bănuit că a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane și tot atâtea abonamente, în numele unui sindicat fals.

Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii au făcut joi 14 percheziții domiciliară într-o cauză de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

În 2020, membrii grupului infracțional au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru 2.201 abonamente și 2.825 telefoane mobile, informeză DIICOT.

Ulterior, aceștia nu au plătit contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vândute sub preţul pieţei, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice.

Pentru păcălirea companiei, membrii grupului infracțional au constituit un sindicat, folosit apoi în activitatea infracțională pentru a crea aparența că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului.

Conform IGPR, gruparea a acționat în județele Prahova și Dâmbovița.

Prejudiciul este de 2.510.925 lei.

Zece persoane sunt audiate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel