Richard Seeber ar fi prezentat facturi false de la un consultant extern între 2006 și 2010, dar nu ar fi fost prestat niciun serviciu. Pagubele s-ar ridica la aproximativ 400.000 de euro. Consultantul - un român în vârstă de 65 de ani - este, de asemenea, acuzat. El este acuzat de fraudă comercială în formă agravantă.
Potrivit rechizitoriului, fondurile UE au fost transferate direct în contul consultantului român și al fiicei acestuia. Seeber a negat întotdeauna cu vehemență acuzațiile, spunând că nu a încălcat nicio regulă. Totul fusese aprobat de parlament la vremea respectivă. Alte audieri sunt programate pentru 27 septembrie și 20 octombrie.
În cazul unei condamnări în fața Curții de Apel, Seeber, Seeber, în vârstă de 59 de ani, care a fost membru al Parlamentului European între 2004 și 2014, și românul co-acuzat riscă între unu și zece ani de închisoare. Mai exact, Seeber este acuzat că, în perioada în care a fost mandatar, a înșelat personalul Direcției Generale de Finanțe a Parlamentului European cu privire la contracte fictive și facturi fictive de la furnizori de servicii externe care l-ar fi sprijinit în activitatea sa de europarlamentar. Se presupune că fondurile UE au fost transferate direct în conturile românului de 65 de ani și ale fiicei sale.
Cazul de fraudă a avut și alte consecințe pentru fostul mandatar. Nu în ultimul rând pentru că presiunea publică a crescut, Seeber a solicitat în decembrie 2019 suspendarea sa din funcția de director al Biroului de legătură tirolez al Regiunii Europene Tirol din Bruxelles. Această cerere a fost acceptată, iar fostul politician a fost eliberat din funcție de către stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News