Tomac a subliniat că acești șase milioane de români întrețin, prin contribuțiile lor, peste zece milioane de români rămași în țară.
„Șase milioane de români sunt în afara țării. Acești șase milioane de români întrețin în țară peste 10 milioane de români cel puțin. Deci lumea poate compara deja ce înseamnă o societate unde se respectă regulile, unde există predictibilitate pentru mediu de afaceri, unde nu se măresc taxele peste noapte, nu se modifică legislația fiscală peste noapte, unde te duci într-un spital și ești tratat în condiții decente, nemaivorbind de sistemul de învățământ și așa mai departe. Deci oamenii au cu ce compara.
Dacă înainte era mai ușor să îi manipulezi pe cetățeni, acum oamenii au toată informația necesară pentru a-și forma opinii proprii. De aceea de multe ori refulează spre aceste accidente politice, pentru că aceste structuri vând elementul de noutate, deși sunt tot cetățeni români, unii dintre ei nu au muncit o viață întreagă, dar pentru că au prins unele teme care au scindat societatea, cum a fost pandemia și nu numai și le folosesc ca un instrument politic destul de agresiv și au și rezultate. Aici nu poate nega nimeni, dar extremiștii nu vor reuși să blocheze proiectul european.”, explică acesta în emisiune.
Cu toate acestea, candidatul ADU a subliniat că extremiștii nu vor reuși să blocheze proiectul european al României.
„Uitați-vă la cei care aduc această propagandă anti-europeană în România. Ce propun ei în loc? Pentru că România nu poate ieși din Uniunea europeană, nu se poate izola în momentul de față. Dacă vreți să vedeți ce înseamnă un stat izolat este simplu, traversez frontiera în Serbia și vezi ce înseamnă un stat care nu este în Uniunea Europeană, care nu este în NATO, care nu are o poziție coerentă în relația cu Uniunea Europeană. Vrea să fie bine și cu Moscova, vrea să fie bine și cu Bruxelles, vrea să fie bine cu toată lumea, dar până la urmă nu este în stare să își proiecteze un viitor și să facă progrese.
Trăim într-o lume unde competiția este foarte mare și discutăm despre societăți deschise care trebuie să aibă capacitatea de a-și gestiona treburile interne în așa fel încât să fie predictibile, să aibă o legislație care să îți garanteze funcționarea statului, o justiție în care lumea să își pună speranța.”, mai spune Eugen Tomac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News