„Am spus-o de mult timp, undeva la 20 şi ceva la sută, cel puţin, (...) dacă pleacă mâine, nu e niciun fel de problema în adminstrație”, a precizat Eugen Teodorovici. În plus, a continuat ministrul Finanţelor Publice, dacă acel procentaj ar pleca, administraţia „s-ar mişca şi mai bine”.
„După această declaraţie, vor începe, din nou, mulţi să fie nemulţumiţi. Dar este realitatea, nu trebuie să o ascundem”, a adăugat ministrul de Finanţe.
El a admis, într-un final, că totuşi nu este normal ca salariile de la buget să fie mai mari decât cele de la privat. Acest lucru venind de la acelaşi ministru care a făcut mai multe împrumuturi pentru acoperirea aceloraşi salarii pe care acum le critică.
Alte împrumuturi au fost făcute, însă, nici măcar pentru acoperirea salariilor, ci pentru achitarea dobânzilor altor împrumuturi.
„Salariile, într-adevăr, e o situaţie neplăcută şi trebuie întoarsă, inversată. Nu poţi să ai, într-adevăr, la stat salarii mai mari decât în sectorul privat".
De precizat că în ianuarie 2019, tot Eugen Teodorovici dădea asigurări că sunt bani pentru cheltuieli legate de salarii şi pensii.
De asemenea, a admis şi că, în realitate, aşa-zisele evaluări din sectorul bugetar sunt mai mult de formă, făcute în baza unor valori „puerile” - dar care au fost stabilite tot de Guvern (din care Eugen Teodorovici face parte).
„Statul oricum îţi oferă un statut aparte, anumite facilităţi, avantaje, o zonă în care nimeni nu te controlează sau nu te evaluează după cum te evaluează un patron în sectorul privat.”
„Adică sunt acele valori foarte, aşa, puerile. Dai acolo nişte aprecieri pe care nu le poţi cuantifica în mod foarte clar şi dacă vreţi, toată lumea în administraţie suntem nişte super-eroi. Dar lucrurile în spate se întâmplă exact invers.”
Ar mai trebui precizat că nu este prima oară când Eugen Teodorovici vorbeşte de supradimensionarea aparatului administrativ local şi/sau central. Şi în trecut a mai vorbit despre acest subiect, dar niciodată nu s-a făcut nimic.
Reacţiile la declaraţiile lui Eugen Teodorovici nu au întârziat să apară.
Într-o postare de pe Facebook, de duminică, senatorul PNL Florin Cîţu a precizat că: „Asta merită toţi ipocriţii utili şi nevertebratele din PSD şi mai ales din jurul PSD”.
În plus, el a întrebat retoric: „Ce faceţi armatelor de "indiganti", îi cereţi demisia sau îl aplaudaţi?”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News