Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două hoațe le făceau ochi dulci bătrânilor italieni și apoi îi adormau cu somnifere. Peste zece bătrâni, escrocați cu aceeași metodă
WhatsApp
Unsprezece jafuri în șase luni. Acesta era bilanțul a două femeie de 50 și 30 de ani. Atacurile era comise la domiciliul victimelor în vârstă care erau drogate.

Două femei au fost arestate astăzi de carabinieri în cadrul unei anchete a Parchetului de la Roma. Femeile sunt acuzate că au dat 11 lovituri și furturi în perioada septembrie-martie. Una dintre cele două a executat anterior o pedeapsă privativă de libertate, după ce a fost condamnată definitiv la 11 ani de închisoare. Este vorba despre Natascia Glaudi, de 50 de ani, acuzată de omor din culpă.

În urmă cu aproximativ douăzeci de ani, femeia a fost condamnată pentru că ar fi provocat moartea unei persoane în vârstă prin administrarea de substanțe psihoactive, în special benzodiazepine. Un modus operandi foarte asemănător cu cel de azi alături de complicea ei, Meghi Lucchesi, în vârstă de 30 de ani. 

 

Cum funcționa jaful "cu somnifere" 

 

Valoarea totală a prejudiciului (bijuterii, bani și alte bunuri furate de la victime) se ridică la aproximativ 160.000 de euro. Investigațiile anchetatorilor, coordonate de procurorul adjunct Giovanni Conzo, au fost declanșate după un jaf care a avut loc la 9 septembrie 2022  a cărui victimă a fost un bătrân în vârstă de 90 de ani.

În acest caz, o femeie, după ce l-a abordat pe bătrân pe stradă și l-a convins să se întoarcă acasă în compania ei, l-a drogat cu o băutură: probabil un amestec format din droguri și diverse substanțe psihoactive. Profitând de starea de confuzie, i-a luat banii și cardurile, dar și telefonul pentru ca acesta să nu poată solicita ajutor. 

În această împrejurare, persoana în vârstă, probabil din cauza vârstei înaintate și a consumului excesiv de narcotice, a adormit aproximativ două zile. Membrii familiei au tras un semnal de alarmă carabinierilor, îngrijorați pentru că nu au putut să-l contacteze în niciun fel: în interiorul casei, victima a fost găsită într-o stare de confuzie completă până la punctul de a nu putea vorbi sau raporta informații utile către anchetatori.

În apartament, anchetatorii au reușit să găsească o rețetă și un bon de la o farmacie din zona în care se aflase anterior bătrânul. Comparând imaginile camerelor farmaciei și ale altor magazine din cartier, carabinierii au reușit să reconstituie scena și să identifice mașina suspectelor.

Faza ulterioară a anchetei a făcut posibilă strângerea de probe solide împotriva celor două femei cercetate și pentru alte cazuri de tâlhărie și intrări prin efracție.

Suspectele au acordat o mare atenție în a încerca să facă dispărute toate urmele trecerii lor, inclusiv recipientele în care era dizolvat narcoticul administrat victimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel