"Depinde ce o să iasă pe 10 august. Sperăm că forţele de ordine nu o să mai facă aceleaşi abuzuri de anul trecut deşi, dacă ne uităm, îl avem iarăşi pe Cucoş, îl avem pe domnul în alb, o avem pe doamna Firea plecată în vacanţă, din câte ştiu şi doamna Viorica Dăncilă la fel, e missing in action. Eu cred că ei, într-un fel, speră să se repete chestia asta deşi, electoral, nu îi ajută cu nimic. Şi s-a observat", a declarat fondatorul grupului Corupţia Ucide, Florin Bădiţă, pentru ŞtiriDiaspora.
În această seară, oamenii vor porni într-un marş care va trece simbolic şi prin Piaţa Revoluţiei. Se doreşte aflarea adevărului, spune Sandu Matei.
"Noi, grupul care protestăm de 900 de zile, am considerat că vinovaţii sunt la Ministerul de Interne, unde s-a şi organizat acel jurnal de luptă pentru 10 august 2018. Vom pleca în marş, după ce protestăm în faţă la Ministerul de Interne. Are şi o simbolistică, Piaţa Revoluţiei, acolo a început căderea comunismului sau aşa am crezut noi atunci. Vom merge în marş către DIICOT, unde dosarul 10 august s-a comasat şi a ajuns la DIICOT. Apoi pe Bulevardul Dacia, Romană, Lascăr Catargiu, mergem cu toţii în Piaţa Victoriei, unde am fost gazaţi, bătuţi, arestaţi. Sperăm, asta a fost şi ideea, să creem acel efect al bulgărului de zăpadă, să aducem cât mai mulţi români în Piaţa Victoriei, să ne spunem nemulţumirea faţă de tegiversarea dosarului, acestea sunt obiectivele acestui marş: desecretizarea dosarelor operative, sunt cel puţin două care sunt secretizate şi tragerea la răspundere a celor care se fac vinovaţi de acele incidente din 10 august 2018", a completat Sandu Matei, pentru ŞtiriDiaspora.
Cazul de la Caracal va fi şi pe buzele protestatarilor din această seară, care arată cu degetul spre incompetenţa şi corupţia din cadrul instituţiilor.
"Avem şi mesaje faţă de această tragedie de la Caracal. Noi am făcut marşuri în Piaţa Victoriei către MAI. DA! Pentru că incomepenţa, corupţia ucide şi ne ucide! De aceea noi am spus că trebuie să face revoluţie ca să putem să facem evoluţie în instituţi, revoluţie paşnică, re-evoluţie. Revoluţie în instituţii pentru că altfel, aceste cârtiţe şi aceste căpuşe din instituţii ne vor sugruma în viitor", a mai spus Sandu Matei.
Singurele lucruri care s-au schimbat în acest an care s-a scurs de la momentul 10 august sunt doar numele din fruntea instituţiilor, dar asta nu schimbă nimic în fapt, subliniază protestatarii. După 11 luni de tegirversări, dosarul s-a mutat la DIICOT. Singura teamă este ca dosarul 10 august să nu sfârşească permanent într-un sertar, ca cel cel al Revoluţiei, al Mineriadei şi, nu în ultimul rând, cel al tragediei din clubul Colectiv.
"Dosarul 10 august trebuia să se mişte de pe 11 august 2018, eu nu ştiu ce să cred. Eu aş vrea să înceapă lucrurile să iasă la suprafaţă şi oamenii să primească răspunsuri. Sunt foarte mulţi oameni care au suferit în spital, aşteaptă răspunsuri, aşteaptă vinovaţi şi, până la urmă, trebuie să ştim noi cine sunt vinovaţii, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Şi asta cu mesaj către autorităţi, haideţi să facem ceva cu dosarul 10 august pentru că temerea mea cea mai mare este să nu ajungă încă un dosar istoric nerezolvat cum este cel al Revoluţiei, cum este cel al Mineriadei, nici despre Colectiv nu ştim prea multe. Nu mai vrem să mai lăsăm lucrurile aşa, să le ascundem sub preş, doar pentru că sunt implicate autorităţile statului. Cine a greşit să plătescă şi oamenilor să li se facă dreptate", a declarat Angi Şerban, de la Corupţia Ucide, pentru Ştiridiaspora.
Vezi interviul complet:
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News